ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 16.000 οι νεκροί από κορονοϊό

Σε περισσότερα από 430.000 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τις 16.000.

Οι νεκροί από την πανδημία του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις 16.000, σύμφωνα με την καταμέτρηση του αμερικανικού πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Σύμμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας πηγής τα ξημερώματα της Παρασκευής (00:30,

ώρα Ελλάδας) οι νεκροί στη χώρα έφτασαν τους 16.267.

Εξάλλου, με βάση τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας Covid-19 σε όλη τη χώρα είναι περίπου 430.000. Από αυτούς έχουν αναρρώσει οι 24.962, σύμφωνα με το αμερικανικό ίδρυμα.

Σημειώνεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται «σε πόλεμο με τον κινεζικό ιό», μετρούν άνω του ενός τετάρτου των κρουσμάτων του κορονοϊού παγκοσμίως και ετοιμάζονται για το χειρότερο. Η ανεργία έχει εκτοξευθεί, ενώ ο επικεφαλής των ομοσπονδιακών υγειονομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι το «Περλ Χάρμπορ», η «11η Σεπτεμβρίου» για τις ΗΠΑ.

Τέλος, σε παγκόσμια κλίμακα επί 1.582.904 επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19, οι νεκροί ανήλθαν στους 94.807, κατά το Johns Hopkins.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του Johns Hopkins University.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα