«Καυτές» τιμές στο πασχαλινό τραπέζι - Έως 15 ευρώ το αρνί και το κατσίκι

Ακριβά θα στοιχίσει στους καταναλωτές το τραπέζι του Πάσχα.Αρκετά ακριβά θα στοιχίσει στους Έλληνες καταναλωτές το πασχαλινό τραπέζι για φέτος, καθώς οι τιμές σε μια σειρά από προϊόντα και κυρίως σε αρνί και κατσίκι έχουν πάρει την ανιούσα…

Με φειδώ οι αγορές για το τραπέζι του Πάσχα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η κίνηση στην Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης ήταν υποτονική σε σχέση με άλλες χρονιές και οι καταναλωτές που ψώνισαν, προμηθεύτηκαν μικρότερες ποσότητες.

Οι έλεγχοι στην αγορά από μικτά κλιμάκια έχουν εντατικοποιηθεί. Στόχος οι παράνομες ελληνοποιήσεις, που άλλο πληρώνει και άλλο αγοράζει.

Οι καταναλωτές προσπαθούν να συνδυάσουν ποιότητα και τιμή. Μάλιστα, η έρευνα αγοράς που ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες, για κάποιους συνεχίζεται. Αρκετοί θα περιμένουν να κάνουν τα ψώνια τους τις επόμενες ημέρες, με την ελπίδα ότι θα πέσουν οι τιμές και καταφέρουν να συρρικνώσουν τα έξοδα για το πασχαλινό τραπέζι.

«Πρέπει να πουλήσουμε μόνο 15,8 ευρώ το κιλό»

«Είμαστε έτοιμοι τη Μ. Εβδομάδα, αρνί και κατσίκι από 10 -12 ευρώ το κιλό η πλειονότητα των καταστημάτων. Αρκετός κόσμος κατέβηκε από Παρασκευή έως Κυριακή και αυτή τη βδομάδα θεωρώ πως οι τιμές θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, από τη Μ. Πέμπτη θα εξαρτηθεί ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Δεν γνωρίζουμε αν θα πέσουν ή θα ανέβουν οι τιμές. Την περασμένη εβδομάδα υπήρχε και το 9 ευρώ το κιλό, αλλά από Παρασκευή έως Κυριακή διαμορφώθηκε στα 10-12 ευρώ το κιλό», ανέφερε ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Ανδρέας Νιώτης, με δηλώσεις του στο MEGA.

Ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης, αναφέρθηκε στο ίδιο ζήτημα, αλλά από την πλευρά των κρεοπωλών, λέγοντας: «Εγώ θα τα θέσω λίγο πιο «δύσκολα» τα πράγματα σε σχέση με αυτά που ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης. Χθες πήρα από εμπόριο κατσίκια 10,80/κιλό. Αυτό σημαίνει ότι με το 13% μου στοιχίζει εμένα 12,20 ευρώ. Ένα αρνί και ένα κατσίκι περίπου 10-12 κιλά μέσα σε μια βδομάδα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο που θα σφαχτεί, έχει φύρα 10%. Μεσοσταθμικά σας βάζω 8% που σημαίνει ότι είναι ακόμα ένα ευρώ. Πήγαμε στα 13 ευρώ. Τα πάγια έξοδα ενός μαγαζιού είναι πολλά. Έτσι φτάσαμε περίπου στα 15,80 ευρώ. Για να μη χάσουμε πρέπει να πουλήσουμε μόνο 15,80 ευρώ το κιλό, και όχι για να βγάλουμε κιόλας. Μιλάμε για το φρεσκοσφαγμένο και το γάλακτος. Τώρα δεν υπάρχουν ζώα, ενώ οι Καθολικοί το πήραν φθηνότερα γιατί υπήρχαν», τόνισε.

Οι τιμές σε αρνί και κατσίκι το Πάσχα 2024

Συνοικιακά κρεοπωλεία:

Αρνί: 14 – 15 ευρώ το κιλό Κατσίκι: 15 – 16 ευρώ το κιλό

Βαρβάκειος Αγορά:

Αρνί: 10 ευρώ – 13,50 ευρώ το κιλό Κατσίκι: 10,50 ευρώ – 14 ευρώ το κιλό

Λαχαναγορά Ρέντη:

Αρνί: 13,98 ευρώ το κιλό Κατσίκι: 13,98 ευρώ το κιλό

Σούπερ μάρκετ (καλάθι του Πάσχα):

Αρνί: 9,78 – 9,99 ευρώ το κιλό Κατσίκι: 9,98 – 10,99 ευρώ το κιλό

Η τιμή για το ψημένο αρνί και το κοκορέτσι:

Αρνί (ψημένο): 35 – 40 ευρώ/κιλό Κοκορέτσι (νωπό): 12 ευρώ – 15 ευρώ/κιλό Κοκορέτσι (ψημένο): 30 – 35 ευρώ /κιλό Θα γίνει πιο δύσκολη η εύρεση αρνιού και κατσικιού τις επόμενες ημέρες

Από την πλευρά τους, οι κρεοπώλες αφήνουν να εννοηθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα δυσκολευτούν οι καταναλωτές να βρουν αρνί ή κατσίκι για το Πάσχα, καθώς φοβούμενοι -όπως λένε- το καλάθι που μπήκε στα σουπερμάρκετ, δεν προμηθεύτηκαν οι ίδιοι αρκετές ποσότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα