Κακοκαιρία Elias: «Ήχησε» το 112 στην Αθήνα για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στην Αθήνα για την κακοκαιρία Elias.Έντονα - κατά τόπους - θα είναι τα φαινόμενα της κακοκαιρίας Elias και γι' αυτό, την Τρίτη (26/09), μήνυμα από την Πολιτική Προστασία ήχησε στην Αττική, μέσω του 112, αλλά και…

Η πρόγνωση του καιρού έως και το Σάββατο (30/09)

Πάντως, την Τρίτη (26/09) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται

κατά τόπους στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), στις Σποράδες και ατη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά Ελλάδας (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Ακόμα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 2 με 3 βαθμούς σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα δυτικά τους 24 με 26 και στα ανατολικά τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά στην Τετάρτη (27/09), νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο), στις Σποράδες, στην Εύβοια, στη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στον νομό Καρδίτσας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, στον νομό Φθιώτιδας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Επίσης, οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα νότια πελάγη θα στραφούν σε νότιους ενώ στο βόρειο Αιγαίο από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα δυτικά τους 24 με 26 και στα ανατολικά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά με την Πέμπτη (28/09), στα ανατολικά, στα κεντρικά και στα νότια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Σποράδες, στη Μαγνησία και στη βόρεια Εύβοια, σταδικά όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Επισημαίνεται ότι οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο - πρόσκαιρα - το πρωί έως 6 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (29/09), στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις - κατά τόπους αυξημένες - κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ακόμα, το Σάββατο (30/09), δτα ανατολικά και στα νότια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στη νότια νησιωτική χώρα και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις - πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απογευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας Elias

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Elias, Ήχησε, 112, Αθήνα,kakokairia Elias, ichise, 112, athina