Κακοκαιρία Live χάρτης: «Χτύπησε» την Κέρκυρα - Πού έρχονται καταιγίδες

Live η εξέλιξη της κακοκαιρίας σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας μετά τη ραγδαία αλλαγή του καιρού.Στο στόχαστρο ακραίων καιρικών φαινομένων η χώρα, με την κακοκαιρία να χτυπά διάφορες περιοχές από το βράδυ της Πέμπτης (13/10). Βροχές, καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι θα «πολιορκήσουν» τη χώρα, όπως…

Στη Θεσσαλονίκη

θα έχουμε συννεφιές από το πρωί. Οι περισσότερες βροχές αναμένονται σε Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία και Πιερία. Η θερμοκρασία από 15 έως 17 βαθμούς.

Το Σάββατο θα υπάρξει βελτίωση σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και από το μεσημέρι θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες σε Κρήτη και στην ανατολική Μεσόγειο. Η θερμοκρασία στους 22 στα κεντρικά ηπειρωτικά, στους 21 στο Αιγαίο και στους 24 στο Ιόνιο.

Την Κυριακή ο καιρός θα φτιάξει παντού αλλά στην Κρήτη θα έχουμε βροχές όπως και στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία στους 21 στα ηπειρωτικά, στους 25 στα Δωδεκάνησα και στους 23 στο Αιγαίο.

Τη Δευτέρα ηλιοφάνεια παντού με βροχές ξανά στα βόρεια της Κρήτης. Η θερμοκρασία στους 20 στα κεντρικά και στους 25 στα δυτικά

Την Τρίτη ηλιοφάνεια επίσης παντού και υποψίες βροχών για ακόμη μια μέρα στην Κρήτη. Η θερμοκρασία στους 21 στα κεντρικά ηπειρωτικά και στους 24 στο Ιόνιο.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

{https://youtu.be/0OBKIIZn0Bk}

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για 3 περιοχές

Προειδοποίηση για εν δυνάμει επικίνδυνα φαινόμενα σε τρεις περιοχές της Ελλάδας από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Η μισή Ελλάδα θα επηρεαστεί από το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται τις επόμενες ώρες, με τρεις περιοχές να βρίσκονται στο στόχαστρο ισχυρών βροχών και καταιγίδων, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος του Open, αναφέρει πως τις επόμενες ώρες οι κάτοικοι τριών περιοχών και συγκεκρμένα σε Νησιά Ιονίου, ηπειρωτικά και Νότιο Αιγαίο θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα, καθώς υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Θαλάσσιες - παραθαλάσσιες γεωγραφικές εκτάσεις εμφανίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο για πλημμυρικά επεισόδια γιατί όπως εξηγήσαμε και μέσα από τις ενημερωτικές εκπομπές του τηλεοπτικού μας σταθμού OPEN οι θάλασσές μας είναι αρκετά ζεστές και αποτελούν πηγές τροφοδοσίας του βαρομετρικού χαμηλού (εμπλουτισμός με υγρασία και ενέργεια).

Η τελευταία επισήμανση αφορά τα δυτικά και νότια θαλάσσια τμήματα μιας και στο μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου θα επικρατήσει θυελλώδης βοριάς που θα "μπλοκάρει" την αστάθεια», αναφέρει.

Τέλος, αναφέρει πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή το Σάββατο και στην Εύβοια σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε βουνά μιας και καθώς θα αλληλεπιδρά ο βοριάς με την τοπογραφία είναι δυνατόν τοπικά να δημιουργηθεί ο αυστηρός καιρός.

{https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/pfbid0LyCp6BPoyYxawJUmAkGCPtqpx3wMTGyr48nCEaWNiFZxnSQU8j66PwxBv8vbMF7jl}

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει ο Κλεάρχος Μαρουσάκης στο Open:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Live, Χτύπησε, Κέρκυρα - Πού,kakokairia Live, chtypise, kerkyra - pou