Κασσελάκης: Αυτοί είναι οι πρώτοι 20 υποψήφιοι στις προκριματικές του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι στις ευρωεκλογές δεν ζητά μόνο ψήφο τιμωρίας για την κυβέρνηση, αλλά ψήφο εμπιστοσύνης για τον ΣΥΡΙΖΑ.Τους πρώτους 20 υποψήφιους που συμπεριλαμβάνονται στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης (9/4) ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.
Μεταξύ των…

Βολές για Τέμπη και Καραμανλή

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στην εθνική τραγωδία των Τεμπών, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είναι δυνατόν σε ένα έγκλημα στα Τέμπη να μην έχει γνώση το Μαξίμου για το μπάζωμα όταν είχε γνώση κατά πάσα πιθανότητα για τη μονταζιέρα; Είναι συκοφαντία κύριε Μητσοτάκη; Απαντήστε κύριε Μητσοτάκη, είχατε γνώση για το μπάζωμα πριν γίνει; Ναι ή όχι; Ο ελληνικός λαός δικαιούται να έχει μία απάντηση.

Λέει δεν ντρέπεστε να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα τον υπουργό μου, δεν ντρέπεστε να ρωτάτε για αυτά; Ε όχι, δεν ντρεπόμαστε. Εσείς δεν ντρέπεστε να μην απαντάτε στην Ελληνίδα και στον Έλληνα παρά μόνο να πληρώνετε τον κύριο Γκρίνμπεργκ και τη μηχανή προπαγάνδας σας - κάπως γιατί δεν ξέρω πώς ακριβώς μειώνεται το χρέος το κόμματός σας που επαυξάνεται επ’ άπειρον – και με ποιους χρηματοδότητες.

Αλλά όχι, εν αντιθέσει με τους βουλευτές σας που σφίγγουν τα χέρια στον Καραμανλή και τον καταχειροκροτούν, ο κόσμος, οι Έλληνες πολίτες δεν είναι πρόβατα στο μαντρί, ξυπνάνε και θα σας απαντήσουν στις ευρωεκλογές. Δεν θα απαντήσουν μόνο με ψήφο τιμωρίας στη ΝΔ, θα απαντήσουν με ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ που έχει γείωση στην κοινωνία, προωθεί αξιοκρατικά κόσμο στην πολιτική σκηνή, έχεις ξεκάθαρες προτάσεις για την ακρίβεια».

Ακολούθως η εκπρόσωπος του κόμματος Βούλα Κεχαγιά παρουσίασε τους 20 υποψηφίους που θα μετέχουν στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών:

Μάριος Αθανασίου, Ανδρέας Αυλωνίτης, Ελένη Αυλωνίτου, Αθανάσιος Βουτσάς, Σοφία-Μαρία Γιαννούλη, Μυρτώ Κοροβέση, Νικόλας Κουλάκογλου, Αντώνιος Μανδήλας, Κωνσταντίνος Μαρκάκης, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Αλεξάνδρα Παλαιού, Σοφία Παπανίκου, Νίκος Παππάς, Νίκη Σιούτα, Νίκος Φαραντούρης, Αριστείδης Μαρίνης, Γιώργος Μίχαλος, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Γρηγόρης Μωραΐτης Θανάσης Σακελλαριάδης.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Αυτό το πρώτο βήμα είναι η καλύτερη απάντηση στα παπαγαλάκια που λένε ότι ο ‘Συριζα ανεβαίνει λόγω ενός απολιτίκ κοινού'. Όμως ο κόσμος δεν είναι απολιτίκ, είναι απογοητευμένος από την πολιτική. Κι εδώ βλέπει ένα κόμμα που δεν φοβάται την ανανέωση και λέει ξεκάθαρες αλήθειες. Στις περυσινές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δίκιο σε ένα πράγμα ότι η κάλπη είναι άδεια, είναι στο χέρι σας ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα».

Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε τον λόγο σε υποψήφιους για να παρουσιαστούν μπροστά στο κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσίαση των υποψηφίων συνεχίζεται αύριο, Τετάρτη 10/4 στο Περιστέρι (πλατεία Δημαρχείου) στις 20:00 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12/4 κι ώρα 19:30, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Το βίντεο της παρουσίασης των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές 2024:

Keywords
Τυχαία Θέματα