«Κέντρο από 525...» Τι είπαν στον ασύρματο οι διμοιρίες των ΜΑΤ που αρνήθηκαν να πάνε στο γήπεδο (ηχητικό ντοκουμέντο)

Ηχητικό ντοκουμέντο με το «αντάρτικο» των ΜΑΤ. Όσα είπαν στον ασύρματα οι διμοιρίες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.Συντονισμένη ήταν η διαβίβαση από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που αρνήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (14/12) να μεταβούν για μέτρα τάξης στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για τον αγώνα του…

Έρευνα από τη ΓΑΔΑ για τη «λευκή απεργία» στα ΜΑΤ

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το iEidiseis, εσωτερική έρευνα διέταξε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής ύστερα από τη χθεσινή συμβολική κίνηση έξι διμοιριών των ΜΑΤ να σταματήσουν τα υπηρεσιακά οχήματα κατά τη μεταφορά τους στο γήπεδο του ΠΑΟ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελούν υπηρεσία κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων.

Η αρχική ενημέρωση ανέφερε ότι οι διμοιρίες αρνούνταν να μεταβούν στο γήπεδο για τον αγώνα του ΠΑΟ με τη Μακάμπι Χάιφα, ότι επέστρεψαν στις εγκαταστάσεις τους στο Γουδί και ότι μετά από επικοινωνία με τον Γαδάρχη τελικά μετέβησαν κανονικά στο γήπεδο για να εκτελέσουν την υπηρεσία τους.

Κατόπιν των παραπάνω αναφορών και των σχετικών δημοσιευμάτων ο Γαδάρχης διέταξε εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα και εάν υπήρξε το υπηρεσιακό παράπτωμα της άρνησης εκτέλεσης διαταγής.

Από την πλευρά τους πηγές από τα ΜΑΤ αναφέρουν στο iEidiseis ότι «ήταν μία συμβολική κίνηση και ότι δεν υπήρξε άρνηση εκτέλεσης διαταγής. Άλλωστε οι διμοιρίες πήγαν τελικά κανονικά στο γήπεδο. Αυτό που ζητάνε οι αστυνομικοί είναι τα ΜΑΤ να μην έχουν εμπλοκή στον έλεγχο των οπαδών και των φιλάθλων στις θύρες των γηπέδων».

Αξιωματικοί της Αστυνομίας σημειώνουν ότι όταν κυκλοφόρησε η είδηση χθες το απόγευμα ότι έξι διμοιρίες επιστρέφουν στο Γουδί αντί να μεταβούν στο γήπεδο υπήρξε αναστάτωση εν γένει στην ΕΛ.ΑΣ., έως ότου τελικά μεταβούν στο στάδιο τα ΜΑΤ. Και αυτό διότι αστυνομικοί άλλων υπηρεσιών που είχαν βάρδια περιμετρικά και μέσα στο γήπεδο άρχισαν να ανησυχούν για το γεγονός ότι σε περίπτωση επεισοδίων δεν θα υπάρχει επέμβαση των ΜΑΤ.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες πριν τη διαμαρτυρία των έξι διμοιριών, εκπρόσωποι των ΜΑΤ είχαν συναντηθεί το πρωί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, εκφράζοντας τις θέσεις τους για το ρόλο που πρέπει να έχει η συγκεκριμένη υπηρεσία στα γήπεδα. «Δεν είμαστε σεκιουριτάδες. Εάν γίνουν επεισόδια τότε να επεμβαίνουμε», είναι η φράση που συνοψίζει τις θέσεις τους. Η διαμαρτυρία των διμοιριών το απόγευμα της ίδιας ημέρας έδειξε ότι η συνάντηση μάλλον οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέντρο, 525, ΜΑΤ,kentro, 525, mat