Χάος σε Αττική Οδό, Λεωφόρο Αθηνών και Πειραιά - Κορυφώνεται η έξοδος για το Πάσχα

Στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους του Λεκανοπεδίου. Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι.Αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους της Αττικής καθώς οι εκδρομείς του Πάσχα εγκαταλείπουν με κάθε τρόπο το «κλεινόν άστυ». Η Αττική οδός βρίσκεται
στο «κόκκινο», ενώ προβλήματα σημειώνονται και…

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις 06:00 σήμερα, 47.343 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 35.485 προς Λαμία. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι είχαν φύγει προς Κόρινθο 44.430 οχήματα και 34.968 προς Λαμία.

Υπενθυμίζεται, ότι από τις 15:00 έως τις 22:00 σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και από τις 06:00 έως τις 16:00 αύριο Μεγάλη Παρασκευή ισχύει για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Οι καθυστερήσεις στην Αττική οδό

Οι καθυστερήσεις παρουσιάζονται στο ρεύμα προς Ελευσίνα στην έξοδο για Λαμία:

Άνω των 30′ από Ανθούσα έως Μεταμόρφωση (έξοδο για Λαμία), 25′-30′ από Αγία Παρασκευή έως Μεταμόρφωση (έξοδο για Λαμία), 20′-25′ από Ασπρόπυργο έως Μαγούλα.

Κίνηση στους δρόμους: Η εικόνα στο Λεκανοπέδιο

*Στιγμιότυπο 13:25 Γεμάτα φεύγουν πλοία και λεωφορεία

Την ίδια ώρα, «κομφούζιο» επικρατεί και στον Πειραιά, όπου το μποτιλιάρισμα έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί και συνεχίζεται ακόμα.

Τα πλοία αναχωρούν γεμάτα από τον Πειραιά, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η χθεσινή απεργία της ΠΝΟ.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών για σήμερα Μ.Πέμπτη 02/05 από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια πλοίων με 25.574 αναχωρήσεις επιβατών, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 10 απόπλοι με 10.870 επιβάτες.

Σημειώνεται ότι πλέον εφαρμόζεται η επικαιροποιημένη εγκύκλιος του υπουργείου Ναυτιλίας για τη μεταφορά οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα με τα πλοία της ακτοπλοϊας, θέτοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως το επίπεδο φόρτισης των ημεκτρικών οχημάτων να μην υπερβαίνει το 40%, ενώ γι' αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές τους δεν θα πρέπει να περιέχουν καύσιμο άνω του 50%.

Παράλληλα, αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι είναι η κίνηση των Αθηναίων στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ από νωρίς το πρωί, αναχωρούν το ένα μετά το άλλο με πληρότητα που αγγίζει 100% για διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, Πιερρίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευβοίας.

Μάλιστα για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, από τον σταθμό του Κηφισού είναι προγραμματισμένα συνολικά 300 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 80 είναι έκτακτα ενώ από το σταθμό Λιοσίων τα δρομολόγια ξεπερνούν τα 100 για όλους τους προορισμούς που εξυπηρετεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα