Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ραγδαία αλλαγή του καιρού στην Αττική από απόψε

Καύσωνας τέλος, από απόψε κιόλας στην Αττική. Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Κορυφώνεται σήμερα το τρίτο κύμα ζέστης που ξεκίνησε από τα μέσα Ιουλίου με τον καύσωνα «Κλέων» να έχει φέρει ακραίες θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στη σημερινή…

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καύσωνα και τα μπουρίνια

Μετά από ένα παρατεταμένο κύμα καύσωνα που μετρά σχεδόν 14 ημέρες, η σημερινή ημέρα έχει δύο χαρακτηριστικά, εκ διαμέτρου αντίθετα. Θα είναι η πιο καυτή

ημέρα του καλοκαιρού - μέχρι σήμερα - με 46άρια και από το απόγευμα θα ξεσπάσουν μπουρίνια, που σηματοδοτούν και το τέλος του καύσωνα.

Πριν όμως σφυρίξει λήξη ο καύσωνας, δύο περιοχές της χώρας θα βράσουν, με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμη και τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, σήμερα στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου τους ο υδράργυρος θα φτάξει ακόμα και τους 46 βαθμούς Κελσίου τοπικά, ενώ από το απόγευμα έρχονται άνεμοι και μπουρίνια. Την Πέμπτη οι θερμοκρασίες πέφτουν 5 με 6 βαθμούς κάτω, με τη χώρα να μπαίνει σε τροχιά πιο φυσιολογικών για την εποχή θερμοκρασιών

Από το μεσημέρι και έπειτα στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία η καιρική κατάσταση θα αλλάξει, με πρόσκαιρες καταιγίδες και κυρίως με πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους.

Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν πριν το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και τη νύχτα στις Σποράδες.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία προβλέπεται να υποχωρήσει σε όλη τη χώρα τουλάχιστον κατά 6 με 8 βαθμούς και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια).

Live πορεία του καύσωνα από το windy:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλέαρχος Μαρουσάκης, Ραγδαία, Αττική,klearchos marousakis, ragdaia, attiki