Κλειστά σχολεία: «Σταδιακά σε ομαλότητα» - Οι πανελλήνιες 2020 θα γίνουν

«Με γνώμονα και μόνο την προστασία της δημόσιας υγείας θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις», ανέφερε η υπουργός Παιδείας για τα κλειστά σχολεία. Ακόμη, επανέφερε και την μείωση ύλης για τις πανελλήνιες.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μίλησε για τα κλειστά σχολεία εξαιτίας

του κορονοϊού, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε και στην διεξαγωγή των πανελληνίων.

Ειδικότερα, η υπουργός ανακοίνωσε πως η χώρα θα οδηγηθεί σταδιακά σε ομαλότητα, εάν κι εφόσον τηρηθούν οι συστάσεις από το υπουργείο Υγείας. Η ίδια πλέον, έχει καθημερινή επαφή με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τονίζει πως παρά την καλή κατάσταση που επικρατεί, το επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο και πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα, για την σταδιακή αποκλιμάκωση και ενδεχομένως να ανοίξει η συζήτηση για τα σχολεία έαν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. 

Μέχρι στιγμής λοιπόν, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για την λειτουργία των σχολείων, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες που γνωρίζει η ίδια και ο πρωθυπουργός, πρόκειται να «πάμε σταδιακά σε κάποια ομαλότητα».

Επιπλέον, υπογράμμισε πως πρωτίστως δίνεται προτεραιότητα στους μαθητές της τρίτης λυκείου, χωρίς όμως να εξαιρούνται και οι υπόλοιποι. Ακόμη, πρόσθεσε πως μπορεί να παραταθεί το σχολικό έτος, ένα μέρος του τουλάχιστον, μέχρι τον μήνα Ιούλιο. Σύμφωνα με την υπουργό, μέχρι τώρα έχουν χαθεί 4,5 εβδομάδες από τα μαθήματα, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να καλυφθούν ως το τέλος Μαΐου. Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε ότι θα μειωθεί η ύλη στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Φροντιστήρια - Ιδιωτικά σχολεία

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σε λίγες ώρες, με αργότερο αύριο το πρωί, πρόκειται να ανακοινωθεί τροπολογία για την μείωση των διδάκτρων και την οικονομική στήριξη των καθηγητών.

Μάλιστα, τόνισε ότι δεν πρέπει, υπηρεσίες που δεν εκτελούνται, να χρεώνονται, όπως σίτιση και η μεταφορά μαθητών. Ακόμη, η μείωση θα προβλέπει, αν έχει πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, αλλά και πόσες ώρες, ενώ θα καλύπτει πλήρως περιπτώσεις στην οποίες δεν έγινε μάθημα εξ αποστάσεως.

Εκκλησία

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις εκκλησίες ενόψει του Πάσχα. Ανακοίνωσε πως οι λειτουργίες θα λάβουν χώρα σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας, με την παρουσία μέχρι τεσσάρων λειτουργών και την απουσία πιστών. Έτσι, απαγορεύεται η παρουσία πιστών αλλά ακόμη και η τοποθέτηση μεγαφώνων, έξω από τους ναούς.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι οι θρησκευτικές αποφάσεις δεσμεύουν όλες τις θρησκείες, χωρίς να εξαιρείται καμία.

«Δεν επιτρέπεται πιστοί να πηγαίνουν στις εκκλησίες για την θεία λειτουργία», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, η Νίκη Κεραμέως.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα