Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Γεύμα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία παραθέτει η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Κλείνουν δρόμοι ξανά. Στην τελευταία του κατοικία βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, με τους κλειστούς δρόμους να επανέρχονται. Ειδικότερα, μετά τον ενταφιασμό του τέως μονάρχη που έγινε δίπλα στους…

Drones, ελικόπτερα, και 1.500 αστυνομικοί στα μέτρα

Ελικόπτερα, drones, αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ και 1.500 αστυνομικοί συμμετέχουν στα μέτρα τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του

τέως βασιλιά Κωσταντίνου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ξεκίνησαν στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής (15/1) και επρόκειτο ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας. Όμως η αλλαγή ώρας στο γεύμα που θα παραθέσει η οικογένεια του εκλιπόντος στο Κέντρο της Αθήνας οδηγεί μοιραία σε παράταση τα μέτρα.

Σημειώνεται πως από τις 6:00 το πρωί έως και τις 14:00 διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της οδού Μητροπόλεως, και σε τμήμα των οδών Αιόλου και Ερμού.

Επιπλέον, εξεδόθη ΝΟΤΑΜ, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις drones από τις 04:00 έως τις 17.00 στον εναέριο χώρο του κέντρου της Αθήνας, της Τανάγρας, του Τατοΐου και στην περιοχή της Δεκέλειας.

Εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωση ανέφερε: «Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν καθώς και να μην εφαρμοσθούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις όλων των αστυνομικών των υπηρεσιών που εμπλέκονται στα μέτρα που θα ληφθούν ».

Αστακός παραμένει η περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο εξαιτίας της παρουσίας υψηλών προσκεκλημένων που θα γευματίσουν στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα μάλιστα με το Mega δεν αποκλείεται οι προσκεκλημένοι στο γεύμα να είναι περισσότεροι από τους 187 που είχαν προσκληθεί στην τελετή.

Ποιοι πολιτικοί έδωσαν το παρών στην κηδεία

Έντονη ήταν η πολιτική παρουσία στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στη Μητρόπολη.

Αρκετά στελέχη και πρώην της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία, ενώ το υπουργικό συμβούλιο εκπροσώπησε άτυπα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Και λέμε άτυπα διότι την κυβέρνηση εκπροσώπησε, μετά την εντολή αναβάθμισης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Το «παρών», επίσης, έδωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: Γιώργος Κουμουτσάκος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Θανάσης Δαβάκης, Περικλής Μαντάς και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, καθώς και η ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία είχε βαφτίσει ο τέως βασιλιάς.

Στη Μητρόπολη παραβρέθηκε και ο ανεξάρτητος, μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Καμμένος, Νίκος Νικολόπουλος και Γιώργος Καλαντζής, καθώς και ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα