Κορονοϊός: Γάτα κόλλησε Covid-19 από τον ιδιοκτήτη της στο Βέλγιο

Tο προσωπικό ενός εργαστηρίου στο Βέλγιο επιβεβαίωσε την μετάδοση του κορονοϊού από άνθρωπο σε ζώο, αφού ένας άνθρωπος που έπασχε από τη νόσο μόλυνε τη γάτα του, σύμφωνα με δηλώσεις Βέλγων αξιωματούχων την Παρασκευή.

Μία γυναίκα από την επαρχία της Λιέγης στο Βέλγιο φέρεται να έχει μολύνει τη γάτα της με τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας και τις σημερινές ανακοινώσεις τους για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Η σχολή κτηνιατρικής στη Λιέγη ανέφερε ότι μια μόλυνση από κορονοϊό καταγράφηκε σε

μια γάτα. Η γάτα ζούσε με την ιδιοκτήτρια της, η οποία άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού μια εβδομάδα πριν από τη γάτα», δήλωσε σχετικά ο καθηγητής Steven Van Gucht, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ. «Η γάτα είχε διάρροια, εμετό και δυσκολία στην αναπνοή. Οι ερευνητές βρήκαν τον ιό στα κόπρανα της γάτας», πρόσθεσε, ενώ δεν έγινε γνωστό αν το ζώο βρίσκεται στη ζωή.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ειδικοί εκτιμούν πως η μετάδοση του συγκεκριμένου ιού από άνθρωπο σε ζώο αποτελεί ένα φαινόμενο σπάνιο αν όχι ανέφικτο, με τον ΠΟΥ να έχει αναφέρει πως δεν υπήρχαν -μέχρι πρόσφατα έστω- τεκμηριωμένα δεδομένα για το ζήτημα.

Μέχρι στιγμής, τρεις περιπτώσεις όπου κατοικίδιο ζώο έχει μολυνθεί από ανθρώπους είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για αναφορές για δύο σκυλιά στο Χονγκ Κονγκ και, τώρα, μια γάτα στο Βέλγιο.  Και τα δύο σκυλιά δεν έδειξαν κανένα σημάδι ασθένειας, αλλά η γάτα έχει αναπνευστικές και πεπτικές διαταραχές, σύμφωνα με τις βελγικές αρχές.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα