Λάρισα: Διάσωση on camera - Τον έσωσαν από τα λασπόνερα την τελευταία στιγμή

Δείτε το βίντεο από τον κάμπο του Κιλελέρ Λάρισας.Καταστροφές βιβλικών διαστάσεων έχουν υποστεί ο Βόλος, το Πήλιο, η Λάρισα και οι γύρω περιοχές λόγω της κακοκαιρίας Daniel που τις χτύπησε με μανία, μετατρέποντας τεράστιες εκτάσεις σε λίμνες. Την…

Εγκλωβισμένοι στη Χάλκη Λάρισας - «Μας είπαν να φύγουμε χωρίς σχέδιο εκκένωσης»

«Είναι μια δύσκολη ημέρα για τη Λάρισα.

Η Χάλκη, ένα χωριό 12 χλμ. έξω από την πόλη, είναι εγκλωβισμένο από τα νερά, όλοι οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι εντός των σπιτιών τους, δεν υπάρχει η δυνατότητα να βγουν», είπε μιλώντας στο MEGA, η Νικολέτα Μπούρνοβα, κάτοικος Λάρισας.

Όπως καταγγέλλει, περίπου στις 03.30 η ώρα το βράδυ ειδοποιήθηκαν από τη δημοτική αρχή να προετοιμαστούν για πιθανό ενδεχόμενο εκκένωσης.

«Οι κάτοικοι ενημερωθήκαμε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για πιθανό ενδεχόμενο εκκένωσης μέσα ένα τέταρτο, χωρίς όμως, όπως διαπιστώσαμε στη συνέχεια, να υπάρχει και σχέδιο εκκένωσης, παρά μόνο προειδοποίηση», κατήγγειλε η ίδια.

Όπως σημείωσε, «με ρίσκο της ζωής και της οικογένειάς μας» αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το χωριό, παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι ήταν πλημμυρισμένοι.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι, το 90%, είναι εγκλωβισμένοι στο χωριό», κατέληξε.

Ανατροπή με μία ακόμη μέρα κακοκαιρίας - Τι θα γίνει σε Αττική, Βόλο, Θεσσαλία

Η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει το καταστροφικό της πέρασμα από τη χώρα, σαρώνοντας τα πάντα σε Μαγνησία, Θεσσαλία, Σποράδες. Η ΕΜΥ τα μεσάνυχτα της Τρίτης εξέδωσε νέο επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, δίνοντας ακόμη μία μέρα κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Πέμπτη σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Για σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες και στην Αττική.

Το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Daniel

Σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

β. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Αύριο, Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Πότε χτυπά την Αττική η κακοκαιρία

Σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ θα επηρεαστούν τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της Αττικής.

Σύμφωνα με το Windy ισχυρές καταιγίδες θα χτυπήσουν προς το μεσημέρι την πρωτεύουσα.

Συνεχίζονται και στις 18:00 οι καταιγίδες

Στο «κόκκινο» βρέθηκαν την Τρίτη 5/9 η Μαγνησία, η Θεσσαλία, η Εύβοια και οι Σποράδες, με τον Βόλο και το Πήλιο να πνίγονται κυριολεκτικά από τους χειμάρρους και να καταγράφονται πολλά προβλήματα.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο iEidiseis ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ύψος βροχής στη Ζαγορά Πηλίου έφτασε τα 900 mm έως το απόγευμα της Τρίτης 5/9. Την ίδια ώρα, τα 750 mm έφτασε η βροχόπτωση στις γύρω περιοχές που βρέθηκαν εκτεθειμένες στην κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, σε πολλές περιοχές του Πηλίου και του Βόλου που είναι ήδη εκτεθειμένες αναμένεται, με βάση τις προγνώσεις, να πέσουν έως και την Πέμπτη επιπλέον 400 έως 600 mm βροχής, πράγμα που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός του ύψους της βροχής για το 4ημερο της κακοκαιρίας θα μπορούσε να φτάσει τα 1.500 mm.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λάρισα, Διάσωση,larisa, diasosi