Μ. Δευτέρα, με… μεγάλες ουρές στον Πειραιά: Ανατροπές στα δρομολόγια των πλοίων και περιορισμένα εισιτήρια

Η απεργία της ΠΝΟ τη Μ. Τετάρτη έχει φέρει ανατροπές στις αναχωρήσεις των πλοίων από τα λιμάνια. Εξαντλούνται τα εισιτήρια πριν τη Μ. Παρασκευή.Οι τυχεροί του Πάσχα βρίσκονται ήδη σε κάποιο σαλόνι πλοίου ή ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, ώστε να αναχωρήσουν τις επόμενες ώρες από τον Πειραιά
ή κάποιο άλλο λιμάνι της χώρας.…

Η μη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα από τη ΠΝΟ έχει φέρει αλλαλούμ στις συγκοινωνίες, καθώς τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα τη Μ. Τετάρτη, 1η Μαΐου.

Πολλά δρομολόγια έχουν ήδη ακυρωθεί, με τους ταξιδιώτες να σπεύδουν να βρουν λύσεις για τη μεταφορά τους στα νησιά, την ώρα που τα εισιτήρια εξαντλούνται για δημοφιλείς προορισμούς όπως τα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρονικού.

Βέβαια, πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες προκειμένου να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση και να μην δημιουργηθεί μεγάλο κομφούζιο εξαιτίας της απεργίας, έχουν προγραμματίσει δρομολόγια τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης προς Πέμπτη από Πειραιά και Ραφήνα, όταν και λήγει η απεργία.

Να σημειωθεί ότι κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια των πλοίων της Τρίτη 7 Μαΐου.

Οι ναυτεργατικές οργανώσεις αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν απεργία ενόψει της Πρωτομαγιάς, την 1η Μαΐου παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση μετέφερε την αργία για τις 7 Μαΐου.

Ανάρπαστα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Για ακόμη ένα Πάσχα, την τιμητική τους έχουν οι Κυκλάδες, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και του Ιονίου.

Ειδικότερα στις Κυκλάδες, μία αναζήτηση σε πλατφόρμες με ακτοπλοϊκά εισιτήρια, θα σας πείσει για τον... χαμό που θα γίνει. Αν και τα δρομολόγια για τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Πέμπτη προς τη Νάξο είναι αρκετά, ήδη υπάρχουν «κοκκινισμένα» δρομολόγια για αμάξια. Καλύτερη η εικόνα τη Μ. Παρασκευή. Αντιθέτως, τα δρομολόγια για την Τήνο από Ραφήνα είναι πιο επιβαρυμένα τη Μ. Παρασκευή.

Πάντως, αν σκέφτεστε να κάνετε ένα ταξίδι πριν το Μ. Σάββατο στην Αίγινα, πολύ δύσκολα θα βρείτε εισιτήριο για το όχημά σας, αφού εδώ και αρκετές εβδομάδες τα πλοία είναι «κόκκινα» ακόμα και για επιβάτες.

Σύμφωνα με το Mega, τα ξενοδοχεία στα νησιά του Αργοσαρωνικού εμφανίζουν υψηλές πληρότητες με τιμές που ξεκινούν από 50 ευρώ και μπορούν να ξεπεράσουν τα 300 ευρώ για μια διανυκτέρευση.

Όσον αφορά τις τιμές των εισιτηρίων οι ακτοπλόοι επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση από πέρυσι παρά το γεγονός ότι τα καύσιμα από την αρχή του έτους έχουν «τσιμπήσει» ένα 10-12% ανάλογα και με το είδος του καυσίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δευτέρα …, Πειραιά, Ανατροπές,deftera …, peiraia, anatropes