Δραματικές ώρες στην Πάρνηθα: Εκκενώνεται η Αγία Παρασκευή στο Μενίδι - Καίγονται τα πρώτα σπίτια

Συνεχής η μάχη στο μέτωπο της Πάρνηθας. Στα δύο έχει «σπάσει» η φωτιά. Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστώνΓια δεύτερη μέρα καίει η φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας που ξέσπασε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημερι της Τρίτης (22/8) στην περιοχή της Φυλής και επεκτάθηκε τάχιστα λόγω των…

Με το πρώτο φως της μέρας, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα τα οποία ρίχνονται στη μάχη ώστε να μην καούν άλλα σπίτια. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, τα βασικά μέτωπα στη Φυλή είναι δύο, το ένα στη Δεκέλεια (Μενίδι) και το

άλλο στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο.

Μεγάλο είναι το στοίχημα της Πυροσβεστικής να μην φτάσει και απειλήσει η δυνατή φωτιά τον Εθνικό Δρυμό.

Από το πρωί η μάχη με τις φωτιές δίνεται στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Για προληπτικούς λόγους όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Στάθης Τοπαλίδης, εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία στην περιοχή που φιλοξενούσαν 150 άτομα.

«Με λεωφορεία 150 άτομα πήγαν σε ασφαλή σημεία, είτε σε άλλα γηροκομεία είτε σε νοσοκομεία», ανέφερε ο κ. Τοπαλίδης στην ΕΡΤ. «Είναι όλοι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Εκκενώσαμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής» πρόσθεσε.

Στη Χασιά και στο Πανόραμα οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Μια εστία φωτιάς στην περιοχή Ντάρδιζα επίσης έχει αναζωπυρωθεί.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 65 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, που αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω. Παράλληλα, τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Στρατού Ξηράς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ταυτόχρονα δημιουργούνται αναχώματα και αντιπυρικές ζώνες προσπαθώντας να καθυστερήσουν την επέλαση της φωτιάς που αναπτύσσεται ταχύτατα λόγω και της ύπαρξης πευκοδάσους.

Πλησιάζουν τα σπίτια οι φλόγες

Κλειστοί δρόμοι λόγω της φωτιάς

Εξαιτίας της φωτιάς στην Φυλή, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συγκεκριμένα, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία:

Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μποσκίζα, Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής, Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης, Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.

Συνεχίζει να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας:

Από τη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου, Στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου, Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα, Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου, Από την πλατεία Φυλής, Από την Toyota (λόφος Κύριλλου), Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι».

Επίσης:

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχή της Αττικής, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί προσωρινά στην Επαρχιακή Οδό Φυλής – Νεοχωρακίου (Σκούρτα Βοιωτίας), από την 7η χ/θ (όρια με Νομό Αττικής) έως την 17η χ/θ, στο ρεύμα πορείας προς Φυλή και διεξάγεται μέσω της Επαρχιακής Οδού Οινόης – Μαγούλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα