Μεγάλη ανατροπή με την κακοκαιρία την Κυριακή του Πάσχα - Βροχές την ώρα της Ανάστασης

Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι εκτιμήσεις του Παναγιώτη Γιαννόπουλου και του Κλέαρχου Μαρουσάκη Το καιρικό στίγμα για τον καιρό των επόμενων ημερών δίνουν οι μετεωρολόγοι, οι οποίοι προβλέπουν ένα Πάσχα άστατο, με περιόδους βροχών και καταιγίδων, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται…

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Με βροχές η Ανάσταση

Στο ίδιο μήκος

κύματος και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος αναφέρει πως οι βοριάδες θα υποχωρήσουν από τη Μεγάλη Τετάρτη αλλά θα υπάρχει μια αστάθεια προς το τέλος της εβδομάδας, χωρίς όμως να χαλάσει ιδιαίτερα την Κυριακή του Πάσχα.

Ειδικότερα, τη Μεγάλη Τετάρτη θα επιμείνουν οι βοριάδες μέσα και στο Αιγαίο μέχρι και το μεσημέρι στη συνέχεια ωστόσο θα υποχωρήσουν και θα δώσουν τη θέση τους σε λίγες τοπικές βροχές στα πιο δυτικά τμήματα της χώρας μας.

«Τη Μεγάλη Πέμπτη μας προσεγγίζει μια διαταραχή η οποία θα αφορά την δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα με βροχοπτώσεις στην Ήπειρο, στο βόρειο Ιόνιο, γύρω από τη Θεσσαλία και πιο πολλές βροχές προς την Μακεδονία και τη Θράκη.

Αντίστοιχο το καιρικό μοτίβο και τη Μεγάλη Παρασκευή. Τα ίδια γεωγραφικά διαμερίσματα σε κλοιό βροχοπτώσεων, όχι όμως απαγορευτικές καιρικές συνθήκες», αναφέρει ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ.

Τα πιο πολλά φαινόμενα θα είναι προς δυτική Ελλάδα και Μακεδονία.

Το Μεγάλο Σάββατο θα περάσει μία οργανωμένη κακοκαιρία. Ιδιαίτερα από το μεσημέρι και μετά, με έμφαση το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ ένα γρήγορο πέρασμα θα δεχτούν οι περισσότερες περιοχές το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Η ανάσταση σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα θα γίνει με βροχές.

Τα καλά τα νέα μας τα φυλάει ο καιρός για την Κυριακή του Πάσχα, καθώς φαίνεται ότι ο καιρός αν και θα ξεκινήσει άστατος, αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα περιοριστεί στο Αιγαίο, όπου αναμένονται μερικές τοπικές μπόρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα