«Μιλάνε» τα κινητά του Βαγγέλη Ζαμπούνη - Τι εξετάζουν οι Αρχές για την εκτέλεση στον Νέο Κόσμο

Το κλεμμένο Ι.Χ. και το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών στο «μικροσκόπιο» για την εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη.Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (14/01) στον Νέο Κόσμο, και πλέον…

Κλεμμένο το Ι.Χ. των δραστών από το Μιλάνο

Από τον έλεγχο στον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι εκτελεστές του Βαγγέλη Ζαμπούνη, βρέθηκε ότι το ήταν κλεμμένο πριν από έξι μήνες από το εξωτερικό, ενώ η πινακίδα κυκλοφορίας, που έδειχνε ότι ανήκει

σε κατασκευαστική εταιρεία, ήταν πλαστή.

Το βίντεο της εκτέλεσης του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Από κάμερες ασφαλείας κατγράφηκε, τα ξημερώματα της Κυριακής (14/01), η στιγμή της δολοφονίας του Βαγγέλη Ζαμπούνη από τους εκτελεστές. Περισσότερους από 100 κάλυκες από καλάσνικοφ και πιστόλι των 9 χιλιοστών έχουν περισυλλέξει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έξω από το βενζινάδικο στο Νέο Κόσμο, όπου εκτελέστηκε ο 44χρονος.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν τρία καλάσνικοφ και ένα εννιάρι πιστόλι. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ήταν 01:55 π.μ., στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού, όταν επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο προσέγγισαν τον 44χρονο τη στιγμή που μόλις είχε βγει από το πρατήριο υγρών καυσίμων και επιβιβαζόταν στο θωρακισμένο τζιπ του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το πρατήριο είναι στο όνομα συγγενικού προσώπου του 44χρονου και όχι στο όνομα του ίδιου. Επίσης, σημειώνεται ότι ο 44χρονος είχε μαζί του όπλο, το οποίο όμως δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Οι δράστες τον «γάζωσαν» με σφαίρες των 7,62 και των 9 χιλιοστών και, στη συνέχεια, κινήθηκαν από τη Λεωφόρο Αθηνών προς το Χαϊδάρι. Αφού έκαψαν το αυτοκίνητο, εξαφανίστηκαν με άλλο όχημα διαφυγής.

«Πόλεμος» με 30 συμβόλαια θανάτου

Τα «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών» μεταξύ ομάδων της νύχτας διανύουν τα τελευταία χρόνια περίοδο «έξαρσης», η οποία αποδίδεται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σε «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει για την επικυριαρχία σε δραστηριότητες της «νύχτας», αλλά και της «μέρας». Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι «πρόκειται για μία περίοδο ανακατατάξεων».

Από το 2017 μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν εκτελεστεί περίπου 30 συμβόλαια θανάτου που παραμένουν ανεξιχνίαστα. Σε άτομα του οργανωμένου εγκλήματος αποδίδεται και η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία παρά τις συλλήψεις που είχαν γίνει θεωρείται ανεξιχνίαστη, καθώς δεν βρέθηκαν ο ηθικός αυτουργός (εντολέας της επίθεσης), το κίνητρο της εκτέλεσης, το όπλο και η μηχανή των δραστών.

Η τελευταία απόπειρα να αντιμετωπιστεί ολιστικά το φαινόμενο του οργανωμένου εγκλήματος έγινε από τον σημερινό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την προηγούμενη θητεία του στη Λεωφόρο Κατεχάκη (2021). Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε παραδώσει στον - τότε - Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, φάκελο με τις εγκληματικές οργανώσεις που «πρωταγωνιστούν» στη νύχτα από το 2009 μέχρι σήμερα και οι οποίες φέρονται να βρίσκονταν ή να βρίσκονται πίσω από εκβιασμούς, συμβόλαια θανάτου, εκρήξεις, διακίνηση ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, μαστροπεία, λαθρεμπόριο τσιγάρων, εκπόρνευση γυναικών. Ο τζίρος των ομάδων που πρωταγωνιστούν στο οργανωμένο έγκλημα, υπολογίζεται σε πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Αίσθηση στους «μυημένους» είχε προκαλέσει την περίοδο εκείνη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που είχε γίνει στις 31 Μαΐου 2021. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος τότε είχε πει: «Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς, θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μιλάνε, Βαγγέλη Ζαμπούνη -, Αρχές, Νέο Κόσμο,milane, vangeli zabouni -, arches, neo kosmo