Μήνυμα Μητσοτάκη προς την Τουρκία: Είμαστε προσηνείς, αλλά ποτέ αφελείς

«Επιβάλλονται συνεπώς οι προσεγγίσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται οι ψευδαισθήσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς την Τουρκία.Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση για την παραλαβή τριών νέων ελικοπτέρων τύπου Romeo MH-60R Seahawk από το Πολεμικό Ναυτικό,…

Με υπογραφή Τσίπρα - Αποστολάκη τα ελικόπτερα

Η απόκτηση των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων Romeo MH-60R Seahawk είχε δρομολογηθεί από την

κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με εισήγηση του τότε αρχηγού ΓΕΕΘΑ και μετέπειτα υπουργού Άμυνας ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

Η επιλογή των MH-60R Seahawk είχε προκριθεί από το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο επί αρχηγίας Τσούνη και υπουργού Αποστολάκη που υπέγραψε την LOA.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα είχαν κριθεί τα πιο κατάλληλα για ναυτικές επιχειρήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου καθώς και επιχειρήσεων επιφανείας καθώς διαθέτουν εξελιγμένα συστήματα εντοπισμού, κρούσης , αλλά και αντιμέτρων που προσφέρουν ξεχωριστές δυνατότητες στον τρισδιάστατο χώρο μάχης των ναυτικών συγκρούσεων της εποχής μας.

Η Ελλάδα είναι η 7η χώρα που παραλαμβάνει το ναυτικό ελικόπτερο του U.S. Navy ΜΗ-60R. Στην Ευρώπη, ανάλογα ελικόπτερα διαθέτουν οι Δανία, Ισπανία και Νορβηγία.

Στην Ελλάδα οι διαδικασίες παραγγελίας των ελικόπτερων MH-60R ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις. Τον Ιούλιο του 2020 και τον Απρίλιο του 2021 μέσω διακρατικής συμφωνίας Foreign Military Sales (FMS) με την αμερικανική κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα