Μητσοτάκης: Κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους και επενδύουν μόνο στην τοξικότητα

«Οι πολίτες επιβράβευσαν στις εκλογές την παράταξη που είπε «όχι» στην τοξικότητα και «ναι» στα έργα, τιμωρώντας αυτούς που επέμεναν στην τοξικότητα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Καλάβρυτα.Η λέξη «τοξικότητα» μπαίνει ξανά για τα καλά στο λεξιλόγιο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τη
λέξη ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε…

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Τόπο Θυσίας των Καλαβρύτων, στον λόφο του Καππή, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που φιλοξενεί πάνω από 6.300 αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα και την ιστορία της περιοχής. Το Μουσείο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ως ιστορικός τόπος έχει χαρακτηριστεί και ο περιβάλλων χώρος του.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε ακόμα την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, το ιστορικό μοναστήρι των Καλαβρύτων, όπου είχε την δυνατότητα να δει από κοντά τις τοιχογραφίες στο Καθολικό του ναού, η συντήρηση των οποίων ολοκληρώθηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαβρύτων με τον Δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο, με τον οποίο συζήτησε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί το κτήμα και οινοποιείο «Μέγα Σπήλαιο», που βρίσκεται σε ιστορικό μοναστηριακό αμπελώνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τον προηγμένο εξοπλισμό που διαθέτει το οινοποιείο, το οποίο δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια και στην εξαγωγή ελληνικών ποικιλιών σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα