Νέα Φιλαδέλφεια: Νέα βίντεο στο «φως» αλλά «σκοτάδι» στις έρευνες για τον δολοφόνο

Αναλύουν καρέ - καρέ βίντεο με τη φιγούρα του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.Πλήθος βιντεοληπτικού υλικού εξετάζεται και αναλύεται σημείο προς σημείο σε μια προσπάθεια των αρχών να συνθέσουν όλο το παζλ των εικόνων από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο, μέχρι τώρα…

Ελπίδες στην αναζήτηση μέσω DNA

Την ίδια ώρα οι αρχές εντείνουν τις έρευνες για την ταύτιση γενετικού υλικού από τους συλληφθέντες, με τα δείγματα που έχουν εντοπιστεί στα πειστήρια της επίθεσης στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Φόβοι για «βεντέτα» χούλιγκαν και επίθεση στις φυλακές

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συλλέγουν πληροφορίες από κλειστές και ανοιχτές πηγές ενημέρωσης που δείχνουν ότι το κλίμα παραμένει ηλεκτρισμένο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι τους επόμενους μήνες μπορεί κάποιες σκληροπυρηνικές ομάδες να επιχειρήσουν να πάρουν «εκδίκηση».

Οι Αρχές ανησυχούν για επίθεση ακόμα και εντός των φυλακών, όπου θα μεταφερθούν οι συνολικά 105 συλληφθέντες που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Εξού και τα αυξημένα μέτρα που λαμβάνονται στα 16 σωφρονιστικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα όπου θα οδηγηθούν, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες.

Από τους 105 προφυλακισμένους οι 102 είναι Κροάτες, οι δύο Έλληνες και ο ένας Αλβανός.

Μέχρι στιγμής έχει κυριαρχήσει η «ομερτά». Η ελπίδα ότι μπορεί κάποιος από τους συλληφθέντες να άνοιγε το δρόμο της έρευνας με την κατάθεσή του, «δείχνοντας» τον δολοφόνο του Μιχάλη, δεν καρποφόρησε. Οι Κροάτες και οι Έλληνες συνεργοί τους που συνελήφθησαν, αποδείχτηκαν σκληροί μέχρι το τέλος.

Και αυτό παρότι είναι σαφές από την έρευνα ότι ανάμεσά τους υπάρχουν «μεγάλα κεφάλια» των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό, γνωστών ως «Bad Blue Boys», τα οποία είναι μάλλον απίθανο να μη γνώριζαν το ενορχηστρωμένο σχέδιο της 7ης Αυγούστου.

Αναπάντητα ερωτήματα

Η προφυλάκιση των 105 συλληφθέντων δεν κλείνει τον φάκελο της υπόθεσης. Η έρευνα θα συνεχιστεί και τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση είναι πολλά και κρίσιμα. Ποιοι είναι οι περίπου 50 χούλιγκαν που διέφυγαν της σύλληψης; Ποιοι είναι οι Έλληνες «καθοδηγητές» της καταδρομικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια; Αστυνομικές πηγές ανέφεραν από την πρώτη στιγμή ότι οι Κροάτες ήρθαν στην Ελλάδα «κατόπιν προτροπής από Έλληνες χούλιγκαν που εκτιμάται ότι ενορχήστρωσαν το σχέδιο της επίθεσης».

Αστυνομικές πηγές θέτουν επίσης τα παρακάτω ερωτήματα: Πόσοι Έλληνες συμμετείχαν στην καταδρομική επίθεση και ποιοι είναι οι «καθοδηγητές»; Ήταν τρεις ή υπάρχουν πολλοί που διέφυγαν της σύλληψης γνωρίζοντας πολύ καλύτερα την περιοχή από τους Κροάτες;

Τα αποτελέσματα από την εξέταση DNA ενδεχομένως να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση. Μέχρι στιγμής τα δεδομένα δείχνουν -σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.- ότι πρόκειται για μία έρευνα πολύ πιο δύσκολη ακόμα και σε σχέση με αυτή της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει πλούσιο οπτικό υλικό από τη φονική επιδρομή, ενώ θα συνεχιστεί η προσπάθεια συλλογής νέων στοιχείων από τα κινητά τηλέφωνα που έχουν κατασχεθεί και εξετάζονται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φιλαδέλφεια,filadelfeia