Ο Μπλίνκεν στα Χανιά - Συνάντηση με Μητσοτάκη: Η ατζέντα των συνομιλιών

Ο Άντονι Μπλίνκεν έφτασε στα Χανιά μετά την Κωνσταντινούπολη. Το παρασκήνιο των συζητήσεων Μητσοτάκη - Μπλίνκεν και η συμφωνία-πακέτο με την Τουρκία.   Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην οικία του πρωθυπουργού στα Χανιά. Ο κ. Μπλίνκεν έφθασε στα
Χανιά λίγο μετά…

Η τέταρτη περιοδεία του Μπλίνκεν στην περιοχή από τις 7 Οκτωβρίου

Επισημαίνεται ότι ο Άντονι Μπλίνκεν πραγματοποιεί την τέταρτη περιοδεία του στην περιοχή από τις 7 Οκτωβρίου, δηλαδή από όταν άρχισε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και στην παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ήρθε πρώτα στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της περιφερειακής του περιοδείας, αναμένεται να μεταβεί από εκεί στην Ελλάδα. Μάλιστα, το απόγευμα του Σαββάτου (06/01), αναμένεται να συναντηθεί, στα Χανιά, και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά την Ελλάδα, ο Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί και θα έχει συνομιλίες στην Ιορδανία, στο Κατάρ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Σαουδική Αραβία, στο Ισραήλ, στην Παλαιστίνη και στην Αίγυπτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπλίνκεν, Χανιά - Συνάντηση, Μητσοτάκη,blinken, chania - synantisi, mitsotaki