Ο Τσίπρας φέρνει τον Μητσοτάκη στη Βουλή για τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος

Ερώτηση στον πρωθυπουργό καταθέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εντείνει την κριτική του στην κυβέρνηση για τα θέματα της οικονομίας και της κοινωνίας  

Στη  Βουλή φέρνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των ελεύθερων επαγγελματιών, με ερώτηση που καταθέτει προσωπικά στον πρωθυπουργό την Τρίτη ή την Τετάρτη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ

θέτει θέμα Γιάννη Βρούτση, ζητώντας την αποπομπή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναδεικνύει σε σημείο αιχμής το θέμα της τηλεκατάρτισης και την επιλογή των εταιρειών που επιλέχτηκαν να λάβουν το πακέτο των χρημάτων, κάνοντας λόγο ουσιαστικά για «μεθοδεύσεις» και «φιάσκο». Πολύ περισσότερο καθώς υπάρχουν ήδη ισχυρές και δημόσιες αντιδράσεις από κλάδους όπως οι δικηγόροι και οι μηχανικοί.

Η Κουμουνδούρου, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Αλέξη Χαρίτση, αλλά και άλλων στελεχών, θέτουν στο στόχαστρο τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ζητώντας την αποπομπή του, παράλληλα, όμως, μεταφέρουν το πρόβλημα στον πρωθυπουργό, τον οποίο και καθιστούν υπεύθυνο για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Μεταξύ των ερωτημάτων που τίθενται είναι γιατί εξαιρέθηκαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες/επιστήμονες από το μέτρο των 800 ευρώ, λαμβάνοντας αόριστες υποσχέσεις για τον Μάιο, αλλά και γιατί η κυβέρνηση  ενέπλεξε τη χρηματοδότησή τους με τη διαδικασία κατάρτισης, είτε οι ίδιοι τη χρειαζόταν, είτε όχι. Η αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα, υπενθυμίζει ότι όλοι αυτοί έκαναν Πάσχα χωρίς να λάβουν καν τα 400 ευρώ  της πρώτης  δόσης, ενώ το σύνολο των 600 ευρώ δεν ξέρει κανείς αν θα έχει δοθεί ακόμη και μετά τα μέσα και έως τα τέλη Ιουνίου, δηλαδή τρεις  ή και πλέον μήνες απ’ την έναρξη της κρίσης! Η Κουμουνδούρου, επίσης, αποκρούει το επιχείρημα πως πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα και όχι από τον προϋπολογισμό, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «για λιγότερη στήριξη των ελευθέρων επαγγελματιών, η κυβέρνηση επιβάρυνε παραπάνω τον εθνικό προϋπολογισμό, περίπου κατά 85εκ.ευρώ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση πως στο όνομα των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιστημόνων της χώρας, προχώρησε σε έμμεση και χρηματοδότηση 400 ΚΕΚ και ιδίως 7 παρόχων πλατφόρμας τηλεκατάρτισης, χωρίς καν να υπαχθούν σε έναν πλήρη  έλεγχο ποιότητας.

«Οι ίδιοι παίρνουν μόνο 600 ευρώ για ψευτο-προγράμματα, ενώ το κράτος πληρώνει 1070 για τον καθένα, προκειμένου τα 470 να πάνε στις τσέπες των ιδιοκτητών των ΚΕΚ. Αν αυτό είναι ελεύθερη αγορά, τότε μάλλον οι μάγοι του επιτελικού κράτους έμαθαν «οικονομία» συλλαβίζοντας «Σκοιλ Ελικικού»», τονίζει η Κουμουνδούρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα