Οκτάχρονο πέθανε από διφθερίτιδα: Ήταν ορφανό, ζούσε σε ίδρυμα και υιοθετήθηκε

Οκτάχρονο πέθανε από διφθερίτιδα: Ήταν ορφανό, ζούσε σε ίδρυμα και υιοθετήθηκε - Yπάρχει ανησυχία για εργαζόμενους που ήρθαν σ’ επαφή με το παιδί, καθώς η ανοσία που παρέχει το εμβόλιο κρατά δέκα έτη

Θλίψη έχει προκαλέσει, τόσο στην κοινή γνώμη, όσο και στον ιατρικό κόσμο, ο θάνατος του 8χρονου παιδιού στην Αθήνα, από μια «ξεχασμένη» -στη χώρα μας- ασθένεια.

Το παιδί εισήχθη στις 22 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» με συμπτώματα βαριάς λαρυγγίτιδας. Άμεσα διασωληνώθηκε και μπήκε στη ΜΕΘ, όπου στις 26 Νοεμβρίου κατέληξε. Την επομένη (27/11) βγήκαν τ’ αποτελέσματα

εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί και διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε μολυνθεί από διφθερίτιδα.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, από το βιβλιάριο του παιδιού διαπιστώνεται ο ελλιπής εμβολιασμός του.

Ειδικότερα, το παιδί είχε κάνει μία δόση του εμβολίου σε ηλικία ενός έτους, ωστόσο, από κει και πέρα δεν είχε κάνει -όπως θα έπρεπε- τις υπόλοιπες, μέχρι την ηλικία των τριών ετών.

Το παιδάκι ήταν ορφανό και ζούσε σε ίδρυμα μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, οπότε και υιοθετήθηκε από οικογένεια.

Να σημειωθεί πως, όπως εξήγησε ο κ. Γιαννάκος, υπάρχει ανησυχία για εργαζόμενους που ήρθαν σ’ επαφή με το παιδί, καθώς η ανοσία που παρέχει το εμβόλιο κρατά δέκα έτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα