Μάχη στα μέτωπα της φωτιάς - Η εικόνα σε Εύβοια, Βοιωτία, Ροδόπη και Κύθνο

Σε πύρινο κλοιό είναι όλη η χώρα με τα ενεργά και δύσκολα μέτωπα στη χώρα να παραμένουν στην Αλεξανδρούπολη, την Εύβοια, τη Ροδόπη, την Καβάλα, τη Βοιωτία και τη Κύθνο.Ολονύχτια ήταν η μάχη σε Βοιωτία, Ροδόπη, Καβάλα, Κύθνο και Εύβοια από την πύρινη λαίλαπα. Ακόμα χειρότερη η κατάσταση στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης,
όπου έγινε ακόμα και προληπτική εκκένωση του…

Κάηκαν σπίτια στη Ροδόπη

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις πήρε και η φωτιά που καίει από τον Μίσχο μέχρι τον Ίασμο, ενώ μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς και στα Κασσιτερά στο δάσος του οικισμού της Ροδόπης.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στην Άνω Δροσίνη επιχείρησαν 23 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα και σε αυτήν του Μίσχου οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα.

Σε 5 ή 6 ανέρχονται τα σπίτια που κάηκαν στο χωριό Σώστης, όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης.

Στην Κύθνο φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας κοντά στην παραλία Σκύλου, ενώ αργά το απόγευμα εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση. Όπως έγραφε το μήνυμα, όσοι βρίσκονται στην παραλία Σκύλου καλούνται να εκκενώσουν προς Δρυοπίδα.

Την ίδια στιγμή, πραγματοποιήθηκε ο απεγκλωβισμός τουλάχιστον 20 ατόμων με ιδιωτικά σκάφη στην περιοχή Σκύλος, ενώ σε άμεση ετοιμότητα βρέθηκαν ένα πλοίο του Λιμενικού, τρία σκάφη της Ακτοφυλακής και ένα ρυμουλκό από το λιμάνι Λαυρίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, ιδιωτικά σκάφη διέσωσαν λουόμενους από την παραλία Σκύλος.

Συγκεκριμένα εκκενώθηκαν οι περιοχές Σκύλου, Σιμουσί, Αγίου Δημητρίου και Πετρούσας.

{https://twitter.com/usualdefect/status/1693650456424108332}

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, προβλέπεται:

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5)

Περιφέρεια Αττικής Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας) Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου) Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής, Άγιον Όρος) Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου, ΠΕ Μυτιλήνης) Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Φθιώτιδας, νήσος Σκύρος) Περιφέρεια Πελοποννήσου Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κύθηρα) Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Πρέβεζας, ΠΕ Άρτας, ΠΕ Θεσπρωτίας) Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κεφαλλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου, ΠΕ Λευκάδας)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολονύχτια, Εύβοια Βοιωτία Ροδόπη, Κύθνο,olonychtia, evvoia voiotia rodopi, kythno