Οριστικές αποφάσεις για τη μάσκα από 1η Ιουνίου - Τι αλλάζει

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή για τη χρήση της μάσκας. Τι αλλάζει από 1η Ιουνίου σε κλειστούς χώρους. «Θα περιμένουμε να ακούσουμε τις θέσεις των επιστημόνων, αύριο, για το θέμα της μάσκας καθώς στην Επιτροπή θα συζητηθεί και το σκέλος που έχει να κάνει με τη χρήση της…

Τι θα ανακοινωθεί για τη μάσκα

Αν και ο κ. Πλεύρης συνέστησε υπομονή και αναμονή της εισήγησης της επιτροπής για το μέτρο της μάσκας, ωστόσο είναι σίγουρο πως θα παραμείνει υποχρεωτική και μετά την 1η Ιουνίου

σε δύο κλειστούς χώρους.

Στα νοσοκομεία Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Θολό παραμένει προς το παρόν το μέλλον της μάσκας για τα σούπερ μάρκετ, όπου οι πολίτες έως και σήμερα έχουν την υποχρέωση να εισέρχονται με διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας FFP.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η μάσκα θα παραμείνει, όμως θα υπάρξει μία σημαντική αλλαγή. Συγκεκριμένα, η υποχρέωση της διπλής ή υψηλής προστασίας μάσκας θα αποτελέσει παρελθόν και θα υπάρξει επιστροφή στην απλή χειρουργική ή υφασμάτινη. Ό,τι δηλαδή, ίσχυε πριν από τις 24 Δεκέμβριου και την επέλαση της Όμικρον.

Εκτός από τα εμπορικά και τα καταστήματα λιανικής, όπου η μάσκα θα σταματήσει να είναι υποχρεωτική (εκτός και αν προκύψει ανατροπή), το πιθανότερο είναι πως θα πάψει και στα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οριστικές, 1η Ιουνίου -,oristikes, 1i iouniou -