Πάσχα: Κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα

Αυτή είναι η πρόταση που εξετάζει η κυβέρνηση για το Πάσχα και τις εκκλησίες και πάνω σε αυτή αναμένεται να αποφανθεί η ΔΙΣ που συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης. Θέμα προκύπτει αν θα λειτουργούν όλοι οι ναοί κεκλεισμένων των θυρών ή μόνο οι κεντρικοί. 

Στο σπίτι φέτος το Πάσχα και λειτουργίες την Μεγάλη Εβδομάδα κεκλεισμένων των θυρών αναμένεται και επίσημα να

ζητήσει η Εκκλησία της Ελλάδας.

Στη συνεδρίαση της ΔΙΣ, το απόγευμα της Τετάρτης, υπό τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η τέλεση των λειτουργιών να γίνει με έναν ιερέα ή τον ελάχιστο δυνατό αριθμό και έναν ή δύο ψάλτες.

Η πρόταση αυτή ακούγεται θετικά από την κυβέρνηση και μένουν να αποσαφιστούν οι λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα αν θα λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών όλες οι εκκλησίες ή για παράδειγμα οι μητροπολιτικοί ναοί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μένει επίσης να ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες για την μεταφορά του Αγίου Φωτός, από τον Πανάγιο Τάφο στην Ελλάδα. Η μεταφορά θα γίνει κανονικά έγραψε άλλωστε η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, με την διαφορά ότι δεν θα είναι γεμάτος από κόσμο ο ναός της Αναστάσεως, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Keywords
Τυχαία Θέματα