Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας

Συνελήφθησαν στην Πάτρα ο υπεύθυνος του έργου και τρεις  χειριστές, ο ένας εκ των οποίων νοσηλευεται στο νοσκομείο γιατί τραυματίστηκε.   Σε τέσσερις συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι Αρχές για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων οκτώ. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ο υπεύθυνος…

Έξι από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό

νοσοκομείο και άλλοι έξι στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο έσπευσαν 35 Πυροσβέστες με 12 οχήματα και στελέχη της 6ης ΕΜΑΚ.

Παράλληλα, από την Αθήνα σπεύδουν στελέχη της 1ης και 5ης ΕΜΑΚ.

Οι δίδυμες γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών και παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης άρχισαν το 2021 για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής. Πρόκειται για έργο της παραχωρησιούχου Ολυμπίας Οδού.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ζητήσει ενημέρωση από το Yπουργείο Υποδομών και την παραχωρησιούχο» αναφέρει σε μία πρώτη ενημέρωση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ στην Πάτρα βρίσκεται και η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου. Αναμένεται να ακολουθήσει σύσκεψη.

To EKAB, στη γέφυρα που κατέρρευσε στα Μποζαΐτικα Πατρών, επιχειρεί με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα στο σημείο. Το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Προς το παρόν, έχουν διακομισθεί 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα χωρίς αισθήσεις, στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και 1 άτομο στο Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα