Πάτρα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας

Εκδορές στη μύτη καταγράφει η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της Μαλένας, του πρώτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη που κατέληξε στην Πάτρα.Νέα δεδομένα έρχονται στο «φως» γύρω από την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, που συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Οι αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από τις…

Σύμφωνα

με την συγκεκριμένη ιατροδικαστική εξέταση, ως πιθανή αιτία θανάτου αναφέρεται η καρδιακή ανακοπή, ενώ ως τελική ιατροδικαστική εκτίμηση αναφέρεται ότι ο θάνατος επήλθε λόγω ηπατικής ανεπάρκειας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο ημέρες, είχε δημιουργηθεί αναστάτωση όταν δημοσιεύμετα ανέφεραν πως οι εξετάσεις στην 9χρονη Τζωρτζίνα έδειξαν ότι το παιδί εισέπνευσε τοξικό αέριο, το οποίο οδήγησε στο θάνατό της. Λίγο αργότερα ωστόσο η πληροφορία για τοξικό αέριο διαψεύστηκε από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών.

Ιατροδικαστής Λέων: «Όλα ανοιχτά για την υπόθεση της Πάτρας»

Σχετικά με τα ευρήματα για το θάνατο της Μαλένας μίλησε στο Πρωινό ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων. «Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Μικροεκδορές είναι πολύ συχνές που μπορούν να γίνουν με τα νύχια. Οποιοσδήποτε πλησίασε με τα χέρια του τη ρινική κοιλότητα του παιδιού, μπορεί να ήταν και το ίδιο το παιδί, θα μπορούσε να προκαλέσει αυτές τις μικροεκδορές», ανέφερε. «Μετά την πρώτη διερεύνηση, οι θεράποντες ιατροί είχαν δίκιο. Δεν βρήκαν ηπατική ανεπάρκεια και σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, είχαν δίκιο, δεν υπάρχει ιατρική αμέλεια. Εάν έχουμε κάποια αποτελέσματα από την τρίτη διερεύνηση για το τρίτο παιδί, θα ξαναπάμε πίσω (και για τα άλλα παιδιά)», επεσήμανε ο ιατροδικαστής.

Θρίλερ με την ώρα θανάτου της μικρής Ίριδας στην Πάτρα

Νωρίτερα σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Πάτρας pelop.gr και ο θάνατος της Ίριδας Δασκαλάκη, σε ηλικία μόλις 6 μηνών, μπαίνει πλέον στο στόχαστρο των Αρχών. Η μικρή Ίριδα σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου», δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς που οδηγούν σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων και κατ’ επέκταση ανακοπή.

Το μοιραίο βράδυ του θανάτου της μικρής Ίριδας μαζί με τη Ρούλα Πισπιρίγκου κοιμήθηκε στο σπίτι η αδελφή της Δήμητρα. Όπως η ίδια είπε, χθες, στο Star, γύρω στις 7.30 το πρωί το μωρό ξύπνησε και η μητέρα σηκώθηκε και του έβαλε την πιπίλα στο στόμα. Στη συνέχεια πριν τις 11 πήγαν να το ξυπνήσουν και η θεία είδε ότι δεν ανέπνεε.

Μάλιστα η Δήμητρα Πισπιρίγκου τονίζει στη δήλωσή της, και μάλιστα με έμφαση, ότι «κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11.30. Ηταν πριν τις 11 που πήγαν. Πρώτα ειδοποίησαν τον Μάνο Δασκαλάκη να σπεύσει, στη συνέχεια έκαναν προσπάθεια αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου φάνηκε να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ότι το παιδί το βρήκαν χωρίς αισθήσεις πριν τις 11. Ουσιαστικά διαψεύδει και την αδελφή της, η οποία σε κατάθεσή της είπε ότι… «το παιδί το εντόπισαν χωρίς αισθήσεις στις 11.30».

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έχει στην διάθεσή της το «καταγραφικό» από το ΕΚΑΒ και μάλιστα τη συνομιλία μεταξύ του Κέντρου του 166 και του πληρώματος του ασθενοφόρου που θα έφθανε στο σπίτι της οικογένειας. Όπως αποδεικνύεται, το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11.37 και έφθασε στο σπίτι, από το παλαιό λιμάνι της Πάτρας όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα, σε 7 λεπτά! Εκεί ήταν ήδη ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα