Πατρινό Καρναβάλι 2024: Πάνω από 60.000 καρναβαλιστές – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

«Βασίλισσα» του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 έχει ορισθεί η Γεωργία Σακκά.Στους ρυθμούς των Αποκριών κινείται αυτό το τριήμερο η χώρα και κορυφαίοι καρναβαλικοί προορισμοί «βουλιάζουν» ήδη από κόσμο. Το Πατρινό Καρναβάλι 2024, μάλιστα, έχει εξέχουσα θέση και αναμένεται η κορύφωση…

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής (17/03) θα παρελάσουν τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίσουν το αναλλοίωτο

στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο, γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια, μπαλκόνια της Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α'.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής (17/03) θα πάρει τη σκυτάλη από τη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου, στην οποία δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων, αλλά μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα θα ξετυλιχτεί στην οδό Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α' με τους φωτισμούς, τη γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι να δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του Πατρινού Καρναβαλιού.

Οι παρελάσεις ακολουθούν την οδό Κορίνθου και έχουν ως αφετηρία το ύψος της οδού Γούναρη. Η ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου (16/03) θα αρχίσει στις 18:30 και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής (17/03) θα αρχίσει στις 14:00 και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς. Στα ύψη η πληρότητα

Η ζήτηση είναι μεγάλη για το Πατρινό Καρναβάλι 2024, όχι μόνο στα ξενοδοχεία της Πάτρας, αλλά και στα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε απόσταση 20 με 25 χιλιόμετρα. Πάνω από 85% είναι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αιγιαλείας για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού 2024. Ακόμα, στη Ναύπακτο η επισκεψιμότητα είναι εξίσου μεγάλη, καθώς συνδυάζει κοντινή απόσταση από την Πάτρα και παράλληλα εξορμήσεις και σε άλλους προορισμούς.

Ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θέμης Μπάκας, η δυναμική είχε καταγραφεί από τα μέσα Ιανουαρίου, όταν οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πάτρα άγγιζε από τότε το 85% στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και σήμερα δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που, «βλέποντας» την έντονη δυναμική, προέβησαν σε νέες εγγραφές ακινήτων προς μίσθωση στις γνωστές πλατφόρμες. Πλέον, οι προ-κρατήσεις έχουν αγγίξει το 100% τόσο στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, όσο και στα δωμάτια ξενοδοχείων.

Το μήνυμα του Κώστα Πελετίδη για το Πατρινό Καρναβάλι 2024

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στο μήνυμά του για το τριήμερο κορύφωσης των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, ανέφερε: «Ολόκληρη η Πάτρα, μικροί και μεγάλοι, με κέφι, με ξέφρενο ρυθμό και με αστείρευτη έμπνευση, συνεχίζουμε να σπάμε τα ρεκόρ, το ένα μετά το άλλο. Ετοιμαζόμαστε να απογειώσουμε το Καρναβάλι μας, το Καρναβάλι της Ελλάδας. Απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας κι από το εξωτερικό καταφθάνουν επισκέπτες, που θα χαρούν, θα ξεφαντώσουν μαζί μας και θα γίνουν πρεσβευτές του Πατρινού Καρναβαλιού και της πόλης μας. Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε καλή διασκέδαση. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν οι δεκάδες χιλιάδες νέοι μας, που με τον αυθορμητισμό τους και τη δημιουργική τους φαντασία πάνε τον θεσμό κάθε χρόνο και ένα βήμα πιο μπροστά».

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Θέλουμε να ζήσουμε και φέτος ένα υπέροχο από όλες τις πλευρές καρναβάλι. Για να το πετύχουμε πρέπει όλοι μαζί, καρναβαλιστές, επαγγελματίες, δημότες και επισκέπτες, να δώσουμε προσοχή στους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και να τηρούμε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί. Η πόλη έχει φροντίσει και έχει πάρει τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί στις συναντήσεις με τους καρναβαλιστές, τις Αρχές και τους αρμόδιους φορείς. Ζητάμε να συμβάλλουν όλοι στην τήρησή τους, ώστε να απολαύσουμε τη μεγάλη μας γιορτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα