Πέφτει η στάθμη του Πηνειού – Αποφεύγεται ο κίνδυνος να πλημμυρίσει η πόλη της Λάρισας

Αποκλιμακώνεται, έστω και αργά, η στάθμη του ποταμού Πηνειού μετά την κακοκαιρία Daniel.Καλύτερη είναι η εικόνα στον Πηνειό, καθώς η στάθμη του ποταμού έχει πέσει κάτω από τα 8 μέτρα και, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (11/09), πλέον βρίσκεται στα 7,47 μέτρα.…

Επίπεδα-ρεκόρ βροχής στη Θεσσαλία

Η κακοκαίρια Daniel σάρωσε τη Θεσσαλία, την προηγούμενη εβδομάδα, με ισχυρές βροχοπτώσεις και έντονες καταιγίδες που είχαν ως αποτέλεσμα να «βυθιστούν» ολόκληρες περιοχές όπως το Πήλιο και χωριά γύρω από την Καρδίτσα.

Μάλιστα, το meteo.gr

του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δημοσίευσε, το μεσημέρι της Δευτέρας (11/09), πίνακα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης στη Θεσσαλία.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα, η Ζαγορά Πηλίου δέχθηκε δέχθηκε υψηλά ποσά βροχόπτωσης, καθώς έπεσαν 1.096,2 mm βροχής, ενώ στην Πορταριά Πηλίου έπεσαν 884,5 mm βροχής. Εξαιτίας της βλάβης του μετεωρολογικού σταθμού ωστόσο, υπήρξε παύση της μετάδοσης των δεδομένων στις 6 Σεπτεμβρίου, επομένως ο πραγματικός αριθμός ήταν πολύ μεγαλύτερος. Η Πεζούλα Καρδίτσας δέχθηκε 762,4 χιλιοστά βροχής. Επισημαίνεται για τον Σμόκοβο Καρδίτσας εκκρεμεί η συλλογή δεδομένων στις 6-8 Σεπτεμβρίου, ενώ για τον σταθμό της Σκοπέλου εκκρεμεί η συλλογή των ημερήσιων τιμών της κακοκαιρίας, το άθροισμα ωστόσο είναι σωστό.

Ακόμα, στην πόλη της Καρδίτσας έπεσαν 658,8 mm βροχής, στο Περτούλι [χιονοδρομικό κέντρο] έπεσαν 642,6 mm βροχής, στον Βόλο έπεσαν 617,4 mm βροχής, στο Μουζάκι Καρδίτσας έπεσαν 598,4 mm βροχής και στο χωριό Κωφοί Μαγνησίας έπεσαν 550,4 mm βροχής. Επίσης, τα Τρίκαλα δέχθηκαν 477,4 χιλιοστά βροχής, οι Χαλκιάδες Φαρσάλων δέχθηκαν 466 χιλιοστά βροχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα