Πώς σχολίασαν τα τουρκικά ΜΜΕ την πρώτη ελληνική Belharra: «Ας τους πούμε καλορίζικη»

«Να είναι καλορίζικη», εύχονται τα τουρκικά ΜΜΕ για την πρώτη φρεγάτα Belharra της ΕλλάδαςΤην καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας Belharra σχολίασαν τα τουρκικά ΜΜΕ, και εύχονται να είναι καλορίζικη αλλά την ίδια στιγμή... αχρείαστη. «Είναι η πρώτη φρεγάτα που αγοράζει η Ελλάδα μετά από…

Υπενθυμίζεται πως χθες έγινε η τελετή καθέλκυσης της πρώτης

φρεγάτας Belharra FDI HS KIMON, που προορίζεται για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, στο Λοριέν, παρουσία του υπουργού Αμύνης, Νίκου Δένδια.

Η τελετή καθέλκυσης έγινε παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Η Φ/Γ ΚΙΜΩΝ είναι το πρώτο πλοίο μιας σειράς τριών φρεγατών, που παρήγγειλε το Πολεμικό Ναυτικό. Η πρώτη φρεγάτα γαλλικής κατασκευής ονομάστηκε «Κίμων», η δεύτερη «Νέαρχος» και η τρίτη «Φορμίων».

{https://www.youtube.com/watch?v=u8_vIAP6dpk}

Τα χαρακτηριστικά της Belharra

Η φρεγάτα Belharra διαθέτει δυνατότητες συνεχούς ελέγχου του εναέριου και θαλάσσιου χώρου και αυτονομία δράσης για την υποστήριξη των αμυντικών και πολιτικών στόχων.

Εξοπλίζεται με προηγμένο ραντάρ SeaFire, αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, πυροβόλο 76 χιλιοστών και σύστημα RAM 21 πυραύλων για την προστασία του σκάφους από αέρος, ξηράς και θαλάσσης. Παράλληλα, διαθέτει σόναρ Captas-4 καθώς και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R.

Το «οπλοστάσιο» της Belharra περιλαμβάνει πυραύλους Exocet που έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν στόχους σε μεγάλη απόσταση, ενώ η φρεγάτα συνδυάζει πληθώρα υπερσύγχρονων τεχνολογιών που εξασφαλίζουν οι συνεργασίες της Naval Group με τις εταιρείες Thales και MBDA.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, ΜΜΕ, Belharra,pos, mme, Belharra