Πώς θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια - Τι θα γίνει με την εξεταστική

Το πλαίσο λειτουργίας σχολείων, φροντιστηρίων και πανεπιστημίων ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σχολεία, φροντιστήρια, ΙΕΚ αλλά και πανεπιστήμια ξεκινούν σταδιακά την επαναλειτουργία τους, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας την Τετάρτη.

Ειδικότερα, η Γ' Λυκείου επιστρέφει στα θρανία στις 11 Μαΐου, ενώ στις 18 Μαΐου

θα επιστρέψουν οι τάξεις της Α' και Β' Λυκείου και όλων των τάξεων του Γυμνασίου.

Η επιστροφή στα φροντιστήρια θα γίνει κατ'αντιστοιχία των τμημάτων τους με τις τάξεις, όταν αυτές θα επαναλειτουργούν. Έτσι, για παράδειγμα, τα τμήματα των φροντιστηρίων για την Γ' Λυκείου θα ανοίξουν τις πόρτες τους στις 11 Μαΐου.

Τα ΙΕΚ θα ανοίξουν μαζί με τις λοιπές τάξεις του Λυκείου και το Γυμνάσιο στις 18 του ίδιου μήνα.

Σχετικά με τη τριτοβάθμια εκπαίδευση η Νίκη Κεραμέως έδωσε λίγες λεπτομέρειες, ωστόσο τόνισε ότι θα ολοκληρωθεί κανονικά το ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ίδια:

Συνεχίζεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία, έως το τέλος του ακαδημαϊκού εξαμήνουΑπό την 25η Μαΐου, θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις. Επαναλειτουργία εστιών για φοιτητές κλινικών/εργαστηριακών ασκήσεωνΟι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν - Αναμένεται έκδοση οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για τρν τρόπο διεξαγωγής τουςΤο ακαδημαϊκό εξάμηνο θα ολοκληρωθεί κανονικά

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μίλησε από την πλευρά του για εξετάσεις φοιτητών μέσω διαδικτύου.

Δείτε τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 στο ακόλουθο βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα