Πόσο ρεύμα καίει κάθε συσκευή στο σπίτι

«Χτυπούν» οι καμπάνες της ακρίβειας στο ρεύμα. Δείτε σε λίστα πόσο καίνε οι οικιακές σας συσκευές. Ηλεκτροσόκ προκαλούν στους καταναλωτές οι λογαριασμοί ρεύματος και σιγά-σιγά όλοι αναζητούμε τρόπους μείωσης του κόστους. Προτού, όμως, αναζητήσουμε το πώς, καλό θα είναι να γνωρίζουμε τι ρεύμα καίει κάθε συσκευή…

Η συσκευή που καίει περισσότερο ρεύμα

Αναμφίβολα, ο θερμοσίφωνας είναι η πιο ένοχη συσκευή από όλες. Καλύπτει το 15%-25% του συνολικού κόστους ενέργειας του σπιτιού.

Τι να κάνετε για να μειώσετε το ρεύμα στο σπίτι Στο μαγείρεμα, καλό θα είναι να δοκιμάσετε να
μη βάζετε ποτέ τέρμα το μάτι της κουζίνας. Όταν βέβαια αυτό είναι εφικτό και έχετε τον απαραίτητο χρόνο να το κάνετε. Επίσης, δεν θα πρέπει να ζεσταίνετε το φαγητό στο μεγάλο μάτι, αφού έτσι θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε έως και 30 ευρώ στον εκκαθαριστικό λογαριασμού του τετραμήνου. Καλό θα είναι εφόσον έχετε θερμοσίφωνα να τον κλείνετε όταν περάσουν 30 λεπτά. Έτσι δεν αποκλείεται να έχετε μείωση έως και 20 ευρώ το τετράμηνο. Στο πλυντήριο, όταν είναι δυνατό να επιλέγετε να πλένετε τα ρούχα στους 30 βαθμούς και να εξοικονομείτε μέχρι και 15 ευρώ στον εκκαθαριστικό. Εξαιρετική εξοικονόμηση ενέργειας κάνετε και όταν βγάζετε από τις πρίζες τα πολύμπριζα που είναι συνδεδεμένα με συσκευές. Δεν αποκλείεται να «σώσετε» ακόμα 30 ευρώ το τετράμηνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα