Προαναγγελία Χατζηδάκη για την αύξηση κατώτατου μισθού με τον αριθμό «8» μπροστά

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για τον κατώτατο μισθό, την ακρίβεια, την Golden Visa, τα ενοίκια και τις προμήθειες των τραπεζών. Ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε την αύξηση του
κατώτατου μισθού κατά 4% έως 5%. Όπως είπε ο κατώτατος μισθός θα ξεκινάει από το αριθμό «8» και…

Για το κύμα ακρίβειας

Σχετικά με τον πληθωρισμό και το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά, ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε πως «τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω μας». Για τις τιμές των καυσίμων δήλωσε πως «είναι πέραν του ελέγχου της χώρας, καθώς οφείλονται σε διεθνείς εξελίξεις». «Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, αλλά και τη ροπή των πραγμάτων διεθνών, είμαστε πεπεισμένοι πως θα υπάρξει μια σταθερή αποκλιμάκωση των τιμών. Υπάρχει μια σειρά από προβλήματα. Δεν έγινε ξαφνικά η Ελλάδα παράδεισος», δήλωσε.

Για τις προμήθειες των τραπεζών και τα POS

Τέλος για τις προμήθειες των τραπεζών, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως «οι τράπεζες έχουν προχωρήσει για 2η φορά σε πάγωμα των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων». «Τώρα μιλάμε για τις προμήθειες και τα POS. Ελπίζουμε ότι και εκεί θα γίνουν κινήσεις. Το IRIS είναι μια πρωτοβουλία και την καταστήσαμε υποχρεωτική για τους επαγγελματίες. Ο επαγγελματίας πρέπει να έχει και POS και IRIS που είναι σύστημα άμεσων πληρωμών έως 500 ευρώ με μηδενικές προμήθειες».

«Θα συνδεθούν όλες οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τα pos και τις ταμειακές. Είναι πολύπλοκο το εγχείρημα αυτό. Αυτές τις μέρες φτάνουμε σε συνδέσεις ταμειακών με pos γύρω τις 100.000 επιχειρήσεις. Μέχρι τέλος Μαρτίου είναι η προθεσμία και επειδή δεν επαρκούν οι τεχνικοί δίνουμε την δυνατότητα σε όσους δεν προλάβουν μέχρι τέλος Μαρτίου, να κλείσουν από τώρα το ραντεβού με τους τεχνικούς τους, έως και τον Απρίλιο».

«Θα μείνουν μόνο οι εποχικές επιχειρήσεις και θα μείνουν και κάποιες άλλες που έχουν άλλα συστήματα. Το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί βρέξει-χιονίσει και είναι ορόσημο στο Ταμείο Ανάκαμψης. Αν δεν ολοκληρωθεί θα διακοπεί εν μέρει η χρηματοδότηση της χώρας από τις Βρυξέλλες. Για τις αντικειμενικές αξίες δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ», προσέθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα