«Ψέματα ο ισχυρισμός ότι ανοίχτηκε φράγμα για να σωθεί η Καρδίτσα», απαντά ο Μαρινάκης

«Η διακίνηση αυτών των ψεμάτων είναι πολύ επικίνδυνη γι' αυτή την πρωτοφανή κατάσταση», είπε ο Παύλος Μαρινάκης παρά τις δηλώσεις του χωματουργού, ο οποίος παραδέχθηκε ότι προχώρησε σε παρέμβαση μετά από εντολή που δέχθηκε.Ο Παύλος Μαρινάκης διέψευσε σήμερα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι ανοίχτηκε το φράγμα Καράμπαλη, στον ποταμό Καλέντζη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και Γραμματέας της ΝΔ
έκανε λόγο για ψέματα που…

Διαψεύδει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

Στην εκπομπή του Alpha μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Νούσιος, ο οποίος υποστήριξε πως «ουδέποτε έδωσα εντολή να ανοιχτεί το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη. Ουδέποτε. Εμένα μού ζήτησαν απλά ένα μηχάνημα. Ανάμεσα στα 30 μηχανήματα που έδωσα εκείνο το βράδυ σε όλα τα χωριά, μου ζήτησαν ένα μηχάνημα».

«Δε γνωρίζω ποιος άνοιξε το ανάχωμα. Εγώ δεν έδωσα εντολή πάντως. Εγώ ουδέποτε έδωσα εντολή να σπάσει το ανάχωμα στον Κοσκινά», είπε.

Ερωτηθείς αν την εντολή την έδωσε κάποιος άλλος ή αυτοβούλως προχώρησε ο χειριστής του μηχανήματος σ’ αυτή την κίνηση, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας είπε: «Αυτοβούλως ο χειριστής αποκλείεται. Αυτοβούλως ο χειριστής αποκλείεται».

Στην εκπομπή μίλησαν και κάτοικοι του χωριού Παλαμάς, οι οποίοι υποστήριξαν ότι πλημμύρισαν, γιατί έσπασε το ανάχωμα, με αποτέλεσμα να ζητούν απάντηση, σχετικά με το πρόσωπο που έδωσε τη σχετική εντολή.

Τι είχε πει ο Βασίλης Κικίλιας

Σχετική ερώτηση για το ανάχωμα είχε δεχθεί τις πρώτες μέρες της καταστροφής και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Δεν έγινε καμία παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού σε οποιοδήποτε φράγμα στην περιοχή, που να προκάλεσε ανακατεύθυνση των υδάτων. Προσοχή στα fake news, ιδιαίτερα όταν αφορούν ανθρώπινες ζωές», είχε απαντήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψέματα, Καρδίτσα, Μαρινάκης,psemata, karditsa, marinakis