Σάκης Αρναούτογλου: Ηλιοφάνεια και 30αρια του Αγίου Πνεύματος

Η πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε όλη την Ελλάδα από τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου.

Με καλό καιρό, ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες θα κινηθεί το πρώτο τριήμετο μετά την καραντίνα δόνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν εργάζονται για μικρές αποδράσεις.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου η πιο δύσκολη μέρα είναι το Σάββατο ενώ από Κυριακή θα υπάρξει βελτίωση.

Αναλυτικά το

Σάββατο μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα θα περάσει μια συννεφιά σε όλη τη χώρα η οποία δεν θα δώσει αξιόλογα φαινόμενα Θα υπάρχει μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και λασποψιχάλες.

Στα δυτικά βορειοδυτικά όσο θα βαδίζουμε στο ξημέρωμα του Σαββάτου ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές και καταιδίγες στο Ιόνιο και τη δυτική - βορειοδυτική Πελοπόννησο η οποίες θα κινούνται βορειοανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θεσσαλία, Ήπειρος, βορειοδυτική Στερεά Δυτική και Κεντρική Πελοπόννησος θα επηρεαστούν σημαντικά ενώ η Αττική δεν φαίνεται το Σάββατο να επηρεάζεται ιδιαίτερα.

Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει θολούρα θα διατηρηθούν οι νοτιάδες με μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική.

Την Κυριακή η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει από σκόνη και υγρασία και σχεδόν σε όλη τη χώρα θα υπάρξει ηλιοφάνεια. Και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλός και στις περισσότερες πεδινές περιοχές η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα