«Σαν να μην συνέβη ποτέ» - Ελληνίδα περιγράφει την επόμενη ημέρα στο Ντουμπάι μετά τις πλημμύρες (Εικόνες, Βίντεο)

Πρωτόγνωρη κακοκαιρία στο Ντουμπάι. Έριξε βροχή που πέφτει σε... ένα χρόνο.Εικόνες καταστροφής έρχονται από το Ντουμπάι όπου «έριξε» την βροχή που ρίχνει σε έναν χρόνο. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν 18 άνθρωποι στο Ομάν, να ακυρωθούν πολλές πτήσεις στο Ντουμπάι και…

18 νεκροί στο Ομάν

Στο γειτονικό Ομάν, στον αριθμό των 18 νεκρών που ανακοινώθηκε περιλαμβάνονται τουλάχιστον εννέα μαθητές και ο οδηγός τους, το όχημα των οποίων παρασύρθηκε από τα νερά την Κυριακή.

Η Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών δήλωσε ότι οι ομάδες

διάσωσης εξακολουθούν να αναζητούν δύο αγνοούμενους.

Η κυβέρνηση έδωσε ρεπό στο διοικητικό προσωπικό του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών σε αρκετές επαρχίες, ενώ σε άλλα μέρη του σουλτανάτου συστήθηκε η εξ αποστάσεως εργασία. Οι κάτοικοι κλήθηκαν επίσης να απομακρυνθούν σε καταφύγια, εάν αισθάνονταν ότι κινδύνευαν ή τους ζητήθηκε από τις αρχές να το πράξουν.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αστυνομικοί και στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην πλέον πληγείσα επαρχία Ash Sharqiyah +για να μεταφέρουν τους πολίτες από τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Συγκλονίζουν τα βίντεο

{https://twitter.com/PresstvExtra/status/1780499753878368335}

{https://twitter.com/MrHaque_/status/1780409584471192059}

{https://twitter.com/AlArabiyaUAE/status/1780234638645919804}

{https://twitter.com/ChidaKamran/status/1780448917659979787}

{https://twitter.com/LawrenceOkoroPG/status/1780472246026244474}

{https://twitter.com/FirstWorldNewss/status/1780454285173535212}

Τα προβλήματα στις αεροπορικές εταιρίες

Η Emirate Airlines ανέστειλε σήμερα έως τα μεσάνυχτα το τσεκ-ιν των επιβατών που αναχωρούν από το Ντουμπάι αφού βροχοπτώσεις ρεκόρ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η εν λόγω αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι ανακοίνωσε πως θα συνεχιστεί η διακίνηση των επιβατών που φθάνουν στο Ντουμπάι και αυτών που βρίσκονται ήδη σε τράνζιτ, αλλά προειδοποίησε ότι θα πρέπει να αναμένονται καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις.

Το Dubai International, κόμβος για την Emirate Airlines, ανέφερε σε χωριστή ανακοίνωσή του ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με καθυστερήσεις και εκτροπές πτήσεων εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Οι αρχές του αεροδρομίου, το οποίο είναι το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο για διεθνείς πτήσεις και μείζων κόμβος διαμετακόμισης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμβουλεύει τους επιβάτες στο Ντουμπάι να μην έρχονται στο αεροδρόμιο.

Το αεροδρόμιο ανέστειλε για λίγο τις επιχειρήσεις χθες, Τρίτη, καθώς οι βροχές προκάλεσαν πλημμύρες σε όλο το Ντουμπάι και αλλού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τα ΗΑΕ είχαν καταγράψει μέχρι χθες, Τρίτη, στις 9 μ.μ. (20:00 ώρα Ελλάδας) τη μεγαλύτερη ποσότητα βροχής σε διάστημα 24 ωρών από το 1949 που άρχισαν να τηρούνται σχετικά αρχεία, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας.

Το εν λόγω κέντρο ανακοίνωσε ότι 254 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες στο Αλ Άιν, τμήμα του εμιράτου του Αμπού Ντάμπι που συνορεύει με το Ομάν.

Τα ΗΑΕ, μια ομοσπονδία εμιράτων, ιδρύθηκαν το 1971.

Από τοπικά μέσα ενημέρωσης και σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται αναφορές σε ζημιές σε διάφορα μέρη της χώρας, περιλαμβανομένων δρόμων που έχουν αποκλεισθεί. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τοπικές κυβερνήσεις έχουν δώσει εντολή σε εργαζομένους και σχολεία να λειτουργήσουν χθες και σήμερα με τηλεργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαν, - Ελληνίδα, Ντουμπάι, Εικόνες Βίντεο,san, - ellinida, ntoubai, eikones vinteo