Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η αγορά για τα τελευταία ψώνια - Ανοιχτά σήμερα τα μαγαζιά

Κορυφώνεται, σήμερα (24/12) που είναι Παραμονή Χριστουγέννων, η κίνηση στην αγορά – Ωράριο μαγαζιών και σούπερ μάρκετ.Η κίνηση στην αγορά και στους δρόμους είναι αυξημένη καθώς, σήμερα (24/12) που είναι Παραμονή Χριστουγέννων – και με σύμμαχο τον καλό καιρό – οι πολίτες σπεύδουν για τα ψώνια…

Οι τιμές στην Βαρβάκειο πριν από τα Χριστούγεννα

Μια ανοδική τάση έχει η τιμή στα κρέατα, το συγκεκριμένο χρονικό

διάστημα στη Βαρβάκειο. Υψηλή θέση στις προτιμήσεις έχει το χοιρινό, αλλά φυσικά και η γαλοπούλα.

Όσον αφορά στο χοιρινό, η τιμή του αρχίζει από τα 3,50 ευρώ και ανεβαίνει ανάλογα με το κομμάτι του σφαγείου. Το μοσχάρι θα το βρούμε από 6 ευρώ και το κοτόπουλο από τα 3,50 ευρώ, την ελληνική γαλοπούλα από 10 ευρώ και την εισαγόμενη από 8,90 ευρώ, ενώ τα αμνοερίφια είναι στα 9 ευρώ.

Το ωράριο των μαγαζιών την παραμονή Χριστουγέννων, Κυριακή (24/12)

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα, το προτεινόμενο ωράριο για τα μαγαζιά (εμπορικά καταστήματα) την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου είναι 11 το πρωί με 6 το απόγευμα. Τα mall αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 11 έως τις 6 το απόγευμα, με μέγιστο ωράριο έως τις 8 το βράδυ.

Τα καταστήματα στην Ερμού θα είναι ανοιχτά από τις 11 έως τις 6 το απόγευμα. Τα σούπερ μάρκετ, ωστόσο, θα λειτουργήσουν με άλλο ωράριο, που προβλέπει περισσότερες ώρες.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ την παραμονή Χριστουγέννων, Κυριακή (24/12)

Σκλαβενίτης: Ανοιχτά από τις 11 έως τις 8 το βράδυ.

Μασούτης: Ανοιχτά από τις 11 έως τις 8 το βράδυ.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Ανοιχτά από τις 11 έως τις 8 το βράδυ.

Market In: Δεν έχει ανακοινωθεί – Πιθανότατα ανοιχτά από τις 11 έως τις 8 το βράδυ.

My Market: Ανοιχτά από τις 11 έως τις 8 το βράδυ.

Lidl: Δεν έχει ανακοινωθεί – Πιθανότατα ανοιχτά από τις 11 έως τις 8 το βράδυ.

ΕΣΕΕ: Ακριβότερο από 10,8% έως 11,4% το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

Μεταβολή της τάξης του 10,8% έως 11,4% στο κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τραπέζι του 2022, διαπιστώνει το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ.-ΕΣΕΕ).

Το Ινστιτούτο, σύμφωνα με την πάγια πρακτική του, κατέγραψε με επιτόπια τιμοληψία και συνεντεύξεις με key-informers της αγοράς, τις τιμές τόσο από αλυσίδες σούπερ μάρκετ όσο και από ειδικευμένα καταστήματα λιανικής (π.χ. ζαχαροπλαστεία/ κρεοπωλεία κ.λπ.), καθώς και από τη Βαρβάκειο Αγορά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκτίμηση του κόστους για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι (6-8 ατόμων) κυμαίνεται από 103,10 έως 140,76 ευρώ. Πρόκειται για μεταβολή της τάξης του 10,8% έως 11,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τραπέζι του 2022.

Σημειώνεται πως το εύρος των τιμών δικαιολογείται από την καταγραφή σειράς προϊόντων διαφορετικής ποιότητας, σε αρκετές τοπικές αγορές και διαφορετικούς τύπους καταστημάτων. Επιπρόσθετα, διευκρινίζεται ότι οι τιμές των προϊόντων είναι ενδεικτικές και επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τη γενική κατανομή τιμών και την εικόνα της αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
- Ανοιχτά,- anoichta