Σκληρές μάχες στην καρδιά της Γάζας και σε σήραγγες της Χαμάς - Προειδοποίηση Νετανιάχου σε Χεζμπολάχ

Για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία ο Ισραηλινός στρατός πολεμά στην καρδιά της Γάζας.Σε νέα φάση εισέρχεται η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, με τον Ισραηλινό στρατό να δηλώνει ότι πλέον οι μάχες δίνονται σε «σημαντικά κέντρα» της Λωρίδας της Γάζας κατά τη…

Όπλα σε λούνα παρκ και πανεπιστήμιο

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, όπλα βρέθηκαν σε σήραγγες

της Χαμάς κοντά σε λούνα παρκ και σε πανεπιστήμιο στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ταγματάρχης Roi δήλωσε ότι «βρήκαμε μια σήραγγα υλικοτεχνικής υποστήριξης. Την ανατινάξαμε, το άνοιγμα έχει καταστραφεί και σκοπεύουμε να κάνουμε το ίδιο σε άλλη που θα βρούμε».

Η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών ανακάλυψε επίσης ένα άνοιγμα σήραγγας και μια αποθήκη όπλων κοντά σε ένα πανεπιστήμιο, με χημικά, RPG και εκρηκτικά, μεταξύ άλλων.

Ο διοικητής του 202ου Τάγματος, Αντισυνταγματάρχης Almog, δήλωσε: «Ανακαλύψαμε ένα πολύ σημαντικό άνοιγμα σήραγγας που φαίνεται ότι οδηγεί σε ένα σύστημα με άλλες σήραγγες. Θα συνεχίσουμε να καταστρέφουμε τις υποδομές».

«Όλα αυτά αποτελούν περαιτέρω απόδειξη της κυνικής χρήσης των εγκαταστάσεων και του άμαχου πληθυσμού από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς ως ανθρώπινη ασπίδα για τις ανάγκες της τρομοκρατικής οργάνωσης», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του IDF.

Προειδοποίηση Νετανιάχου σε Χεζμπολάχ

Ο Νετανιάχουν ανακοίνωσε ότι θα φέρει ηγέτες από όλο τον κόσμο για να τους δείξει «τη φρίκη της φρίκης που διέπραξε η Χαμάς». Πρόσθεσε δε, ότι δεσμεύεται να «καταστρέψει πλήρως» τις ικανότητες της Χαμάς να ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας. Όπως είπε:

«Καλώ τους πολίτες της Γάζας: Παρακαλώ πηγαίνετε νότια. Ξέρω ότι το κάνετε ήδη. Ολοκληρώστε την κίνηση προς τα νότια γιατί το Ισραήλ δεν θα σταματήσει. Δεν υπάρχει είσοδος για εργαζόμενους και δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς να επιστρέψουν οι όμηροι μας στο σπίτι».

Ο Νετανιάχου προειδοποίησε εξάλλου τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ ότι «θα διαπράξει το λάθος της ζωής της» αν εμπλακεί σε πόλεμο με το Ισραήλ.

Το Ισραήλ είχε γνωστοποιήσει ότι περικύκλωσε την πόλη της Γάζας, όπου κατοικεί περίπου το ένα τρίτο των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, και σύντομα θα εξαπέλυε επίθεση για να εξοντώσει τους μαχητές της Χαμάς. Εδωσε μάλιστα ένα «χρονικό παράθυρο» τεσσάρων ωρών στους αμάχους, να αποχωρήσουν.

Σε βίντεο, απεικονίζονται Παλαιστίνιοι να κινούνται προς τον Νότο ανεμίζοντας λευκές σημαίες. Η Χαμάς υποστήριξε ότι ο στρατός αναγκάζει τους ανθρώπους να ενεργήσουν με αυτόν τον τρόπο για να τους ταπεινώσουν.

«Ήταν το πιο επικίνδυνο ταξίδι στη ζωή μου. Είδαμε τα τανκς δίπλα μας. Είδαμε πτώματα σε αποσύνθεση. Είδαμε θάνατο», ανέφερε κάτοικος της περιοχής, που κατάφερε να διαφύγει.

H Jerusalem Post μετέδωσε βίντεο με πλοία του Ισραήλ που αντιμετώπισαν σκάφη της Χαμάς που προσπάθησαν να εισβάλουν μέσω της παραλίας Ζικίμ.

{https://twitter.com/Jerusalem_Post/status/1721903547250508046}

Εκπρόσωπος IDF: Ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε με τον αρχηγό του επιτελείου

Ο εκπρόσωπος Τύπου του IDF Daniel Hagari ανακοίνωσε ότι ο διευθυντής της CIA William J. Burns συναντήθηκε με τον αρχηγό του επιτελείου του IDF Herzi Halevi την Τρίτη (7/11).

Ο Daniel Hagari τόνισε ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός, λέγοντας ότι «συνεχίζουμε μπροστά». Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων στη Γάζα, τρομοκράτες της Χαμάς πυροβόλησαν στρατιώτες μέσα από το Νοσοκομείο του Κατάρ σε μια προσπάθεια να παρακινήσουν τους Ισραηλινούς να επιτεθούν στο νοσοκομείο.

«Δεν θα πέσουμε σε αυτή την παγίδα», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ο Ισραηλινός Στρατός θα επέμβει σε εκείνα τα νοσοκομεία όπου βρίσκονται τρομοκράτες.

«Ο ηγέτης της Χαμάς περικυκλωμένος στο καταφύγιό του»

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, έχει περικυκλωθεί σε ένα καταφύγιο.

Ο υπουργός δεν είπε πού βρίσκεται αυτό το καταφύγιο, ενώ ανέφερε ότι θα τον εξοντώσουν οι δυνάμεις του Ισραήλ.

Γάζα: 8 οι Έλληνες εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου

Παράλληλα, όπως μετέδωσε νωρίτερα το iEidiseis, συναγερμός έχει σημάνει στο ΥΠΕΞ για τον εγκλωβισμό 8 Ελλήνων εντός της Γάζας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων είναι συνεχώς σε επαφή με τους Έλληνες που έχουν παραμείνει στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου μέσα στην πόλη της Γάζας.

«Τα ονόματα και των 8 Ελλήνων, οι οποίοι παρέμειναν στο μοναστήρι, έχουν δοθεί τόσο στις Ισραηλινές όσο και στις Αιγυπτιακές Αρχές, ενώ έχουν ενημερωθεί οι Ισραηλινές Αρχές για την παραμονή Ελλήνων πολιτών στο μοναστήρι» αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε ετοιμότητα, ενώ «όταν ανοίξει εκ νέου η διάβαση της Ράφα και καταστεί δυνατή η μετάβασή εκεί των Ελλήνων πολιτών θα μεταφερθούν, εφόσον το επιθυμούν, στην Αίγυπτο» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα