Σκληρό debate - Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκσυγχρονισμό, Αχτσιόγλου: Αρθρογραφούσε κατά Τσίπρα

Ευθεία επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη από την Έφη Αχτσιόγλου.Στα άκρα η κόντρα μεταξύ των δύο μονομάχων, της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη, λίγο πριν από τον β' γύρο των εκλογών για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα στην…

Κασσελάκης από Αιγάλεω: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκσυγχρονισμό

Σε ομιλία του από το Αιγάλεω, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για εκσυγχρονισμό του κόμματος και για την πρώτη μάχη που θα δώσει.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, η πρώτη μάχη στην οποία θα κριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι οι ευρωεκλογές. «Δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρόσθεσε ότι, αν κερδίσει στις εκλογές και γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα στηρίξει τον υποψήφιο δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα.

Ταυτόχρονα, σημείωσε με έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί, καθώς τα κομματικά στεγανά πολλές φορές βάζουν εμπόδια στην αυτοοργάνωση των μελών του.

«Το iSYRIZA (σ.σ. η ηλεκτρονική πλατφόρμα) θα περάσει στα χέρια σας εάν εκλεγώ», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Αιγάλεω:

«Δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτα, έχουμε ικανά στελέχη και θα παλέψουμε για τις αξίες μας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η σύγχρονη κυβερνώσα αριστερά πρέπει να γίνει σύγχρονη και από μέσα. Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, πολλές φορές, «τα μέλη μας δέχονται εμπόδια από το κόμμα να αυτοοργανώνονται».

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είπε, επίσης: Το iSYRIZA θα μεταβεί στα χέρια σας, θα κάνετε τις συναντήσεις και θα παράγετε πολιτική διαδραστικά και θα λέτε στο προεδρείο τις ανάγκες σας και τις λύσεις σας και εμείς θα έχουμε υποχρέωση να απαντάμε. Είμαστε υπηρέτες, με την καλή έννοια, και όχι αφεντικά του λαού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συμπλήρωσε: «Μεγάλο στοίχημα είναι να φτιαχτεί κοινωνικό κράτος, που δέκα χρόνια με μνημόνια το έχουν αποδομήσει. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε τομές στο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας με όλο τον ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κρατήσει τον κοινωνικό ιστό. Αυτή τη στιγμή το κράτος δεν δουλεύει πουθενά, χρειάζεται πλήρη ανασυγκρότηση και αυτό ακριβώς θα κάνουμε».

Για «κρατίδιο» της Βόρειας Κύπρου μίλησε ο Κασσελάκης

Αμέσως μετά την ομιλία του στο Αιγάλεω ο Στέφανος Κασσελάκης, και υπό την πίεση των δημοσιογράφων, έκανε δήλωση τόσο για την Κύπρο και τις δηλώσεις Ερντογάν όσο και για την στρατιωτική θητεία.

Όπως ανέφερε κάνοντας παράλληλα και ένα σοβαρό ολίσθημα είναι «απαράδεκτο ο Μητσοτάκης να μην απαντάει στις προκλήσεις για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο» είπε επιστρέφοντας ωστόσο στη δήλωσή του μιλώντας για ψευδοκράτος.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην στρατιωτική θητεία και τόνισε ότι «για τον στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική για το υπόλοιπο να ισχύει κοινωνική θητεία».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκληρό, - Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ, Αχτσιόγλου, Αρθρογραφούσε, Τσίπρα,skliro, - kasselakis, syriza, achtsioglou, arthrografouse, tsipra