Στα «κάγκελα» οι υποστηρικτές Αχτσιόγλου - Σκληρές απαντήσεις από Κασσελάκη, Καρτερό, Πολάκη

Στο ζενίθ η εσωκομματική διαμάχη του ΣΥΡΙΖΑ τρεις μέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Οι «βολές» και οι αντεγκλήσεις.Τα μαχαίρια βγήκαν από τα θηκάρια. Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος που περιγράφει την εσωκομματική διαμάχη εντός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μέρες πριν τον δεύτερο γύρο των…

Παππάς: Κάτι μεσολάβησε πριν την παραίτηση Τσίπρα

«Δεν γνωρίζω τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα

στην παραίτηση. Ενώ την Κυριακή το βράδυ έκανε δήλωση ότι θα ξαναθέσει τον εαυτό του στην κρίση του κομματικού σώματος, την Πέμπτη ανακοίνωσε την παραίτησή του. Δεν γνωρίζω τι μεσολάβησε, είναι ιστορικό ερώτημα. Κάτι μεσολάβησε όμως αλλά δεν ξέρω τι» δήλωσε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Διπλή παρέμβαση Καρτερού

«Ο Τσίπρας δήλωσε ότι θα παραμείνει και παραμένει στεγανά ουδέτερος. Πειθαρχούμε σε ό,τι αποφασίσουν τα μέλη μας, αυτή είναι η αμετακίνητη άποψή του.

Δεύτερον, το τελευταίο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί είναι ότι οργάνωνε στη διαδρομή του οποιουδήποτε είδους συνωμοσίες εσωκομματικού τύπου, ή ότι χρησιμοποίησε βολικές θεωρίες περί εχθρών εντός των τειχών. Σιγά μην το κάνει τώρα.

Και τρίτον, αυτό που από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι τον ενδιαφέρει είναι η ενότητα και το αύριο του κόμματος. Καμιά ανοχή στην εμπάθεια, τις ακρότητες, τους ποικίλους ρατσισμούς και την τοξικότητα», αναφέρει στο άρθρο του ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτει: «Και μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε, ξέροντας τη διαδρομή του, ότι αυτό που ζητά και περιμένει είναι να στηρίξουν όλοι από Δευτέρα, χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους, αυτόν ή αυτή που τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουν.

Χωρίς τεχνητούς φόβους και με γνήσιο πάθος…», έγραψε χθες στην Αυγή ο Θανάσης Καρτερός αναφορικά με τα όσα ακούγονται και γράφονται για τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις εκλογές, ενώ σήμερα τοποθετήθηκε εκ νέου με νέο άρθρο, απαντώντας ουσιαστικά στους Σκουρλέτη και Φίλη που ζήτησαν να τοποθετηθεί για το αν στηρίζει ή όχι την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Αναλυτικά το σημερινό του άρθρο στην Αυγή:

«Ποια είναι η σκοτεινή εικόνα; Ευάριθμοι γνωστοί άγνωστοι του Διαδικτύου κάνουν τη δουλειά που ξέρουν. Άλλοι γιατί πληρώνονται γι’ αυτή και άλλοι γιατί είναι πρόθυμοι ηλίθιοι, που βλέπουν τον ίσκιο τους το απόγευμα και φαντασιώνονται ότι είναι opinion makers. Διαβολή, συκοφαντία, σενάρια άρρωστης φαντασίας. Που στις συνθήκες όμως της εκλογικής αναμέτρησης βρίσκουν ανταπόκριση σε ένα μικρό τμήμα μελών του κόμματος, έτοιμο να πιστέψει ό,τι του σερβίρουν, ακόμα και στα νεφελίμ της Έφης ή στα σεραφείμ του Κασσελάκη. Και έτσι αναπαράγονται χωρίς περίσκεψη με ένα κουμπί στο πληκτρολόγιο.

Το έχουμε υποστεί κι άλλες φορές. Με στόχο τον Τσίπρα συνήθως. Αλλά με την κάψα των εκλογών έχει φουντώσει. Του Κουτρούλη ο γάμος στο fb. Πάει το βρισίδι σύννεφο όχι μόνο για τους υποψήφιους, αλλά και του ενός για τον άλλο. Τι, όμως, φέρνει αυτό το σκοτάδι στο φως και το προβιβάζει σε κυρίαρχο πολιτικό γεγονός; Η στάση των επίδοξων σωτήρων του κόμματος, που κατέχουν στασίδι στα ΜΜΕ και πιστεύουν ότι με αυτά τα σκατά θα κάνουν εύφορο το χωράφι στο οποίο επενδύουν. Να τι κάνουν οι απέναντι. Άρα να τι είναι. Κι έφτασαν σοβαρές εφημερίδες να μετρούν τα like και share για να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα.

Είναι κάποιος από τους υποψήφιους τοξικός; Δίνει τη μάχη του με όρους σκότους; Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, το αντίθετο μάλιστα. Αυτό που προκύπτει είναι αυτόκλητοι σωτήρες, τιμωροί, εκκαθαριστές του Διαδικτύου, που είδαν φως κι ανέβηκαν. Ούτε ο μεγάλος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε αυτή τη χάβρα ασχήμιας. Από πού κι ως πού λοιπόν ψιθυρίζουν, φωνάζουν, ασχημονούν ορισμένοι, να πάρει ο Τσίπρας θέση; Θέση για ποιο πράγμα; Ότι δεν είναι η Έφη ελέφαντας και ο Στέφανος εξαποδώ; Σοβαρά τώρα; Εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι, ότι στέλνουν σκαιά SMS ή συνεργάζονται με τη CIA θέλουν γιατρό, όχι τον Τσίπρα.

Θα έπρεπε όλοι να προστατεύσουν τον Τσίπρα. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να προστρέχουν σ’ αυτόν για τις ασχήμιες. Η σιωπή του εξάλλου μιλάει πολύ καθαρά αν ξέρουν να ακούνε. Όπως πολύ καθαρά μιλάει και η σιωπή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του κόμματος. Που ελπίζουμε ότι θα μιλήσουν μαζικά την Κυριακή. Ψύχραιμα και πολιτικά...».

Ζουράρις: Ο Κασσελάκης είναι πετυχημένη αμερικανική οδοντόπαστα

Ως «πετυχημένη αμερικανική οδοντόπαστα» χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις.

Ειδικότερα, σε ερώτηση που δέχθηκε για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7, ο κ. Ζουράρις ανέφερε: «Είναι πολύ πετυχημένη οδοντόπαστα, διαφήμιση οδοντόπαστας αμερικάνικης. Είναι ‘cheese’, οδοντόπαστα αμερικάνικη κανονικά, ο πολιτικός του λόγος…».

«Είχα ακούσει σε ένα κανάλι πριν από 20 μέρες έναν πολιτικό του λόγο, ήτανε βρεφονηπιακού σταθμού, ο αριστερός πολιτικός του λόγος, η κουβέντα η υπόλοιπη εντάξει είναι, ωραίο παιδί είναι, ζωηρός είναι, αυτά που είπε για τα προσωπικά του ήταν και θαρραλέα, και πολύ ωραία, αυτά ναι», συμπλήρωσε ο κ. Ζουράρις.

{https://www.youtube.com/watch?v=tx-e_aPbP0M&ab_channel=STATUSFM1077}

Ραγκούσης: Οι δηλώσεις Κατρούγκαλου, Φίλη, Πολάκη υπονόμευσαν τον Τσίπρα

Ο Γιάννης Ραγκούσης εμφανίστηκε ιδιαίτερα φορτισμένος και αποφασισμένος να μιλήσει για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, αλλά και για τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα από την Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Γιάννης Ραγκούσης έβαλε στο «κάδρο» τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Νίκο Φίλη και τον Παύλο Πολάκη για τις δηλώσεις που έκαναν πριν τις εθνικές εκλογές, λέγοντας πως αυτές υπονόμευσαν τη συλλογική προσπάθεια.

Σε ό,τι αφορά στη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη είπε κατανοεί τους λόγους για τους οποίους το 46% του σώματος τον ψήφισε, λέγοντας στη συνέχεια πως η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δεδομένη την επόμενη μέρα των εκλογών.

Δεν παραιτούνται Ηλιόπουλος και Ακρίτα για να ορκιστεί βουλευτής ο Κασσελάκης

Τόσο ο Όθων Ηλιόπουλος, όσο και ο Έλενα Ακρίτα έκαναν γνωστό σήμερα πως δεν πρόκειται να παραιτηθούν από βουλευτές, ανοίγοντας τον δρόμο, προκειμένου να πάρει βουλευτική έδρα ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», ανέφερε σε δήλωσή του ο Όθων Ηλιόπουλος

«Σαφώς και όχι», απάντησε από την πλευρά της η Έλενα Ακρίτα στο Action 24, λέγοντας πως «Όπως ο Όθωνας έτσι και εγώ, είμαστε επιλογές προσωπικές του Αλέξη Τσιπρα».

Κασσελάκης: Δεν θέλω να παραιτηθεί κανείς για να μπω εγώ στη Βουλή

Την πρόθεση του να μη ζητήσει την παραίτηση κανενός βουλευτή ώστε να μπει ο ίδιος στη Βουλή εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Tόσο η Έλενα Ακρίτα όσο και ο Όθωνας Ηλιόπουλος -δύο από τους τρεις βουλευτές Επικρατείας που θα μπορούσαν να παραιτηθούν για να δώσουν την ευκαιρία στον Στέφανο Κασσελάκη να μπει στη Βουλή- δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να το πράξουν.

Μετά τις δηλώσεις αυτές, ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες κάτω από το σπίτι, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν θέλει ούτε η Έλενα Ακρίτα ούτε ο Όθωνας Ηλιόπουλος ούτε ο ναύαρχος να παραιτηθούν. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι, αν εκλεγεί, αυτό που θα ζητήσει από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να πηγαίνουν όλοι μαζί στην κοινωνία μαζί του.

«Δεν θέλω, ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θέλω, ούτε ο κ. Ηλιόπουλος, ούτε η κυρία Ακρίτα ούτε ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθούν της θέσης τους. Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία. Θα πηγαίνω θα συνεργάζομαι με τους βουλευτές συχνά, αλλά η ΚΟ θα έρχεται μαζί μου, έξω στην κοινωνία. Μιλάμε για τους αγρότες; Θα πάμε στη Λάρισα μαζί. Μιλάμε για άλλα θέματα; Θα πάμε εκεί που είναι στην κοινωνία. Το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα είναι η γείωση στην κοινωνία. Αμα το κάνουμε, θα γίνουμε κυβέρνηση σύντομα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Εφημερίδα των Συντακτών κατά Κασσελάκη

Την ίδια στιγμή, τον δικό τους ρόλο σε αυτή την εσωκομματική διαδικασία παίζουν ορισμένα από τα ΜΜΕ. Η Εφημερίδα των Συντακτών, μετά το χθεσινό της άρθρο, με τον οποίο εξέφραζε εμμέσως τη στήριξή της στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου, επιστρέφει εκ νέου σήμερα με δημοσίευμα που αν μη τι άλλο χρίζει αναφοράς ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Ψαρράς σε άρθρο του με τίτλο «Ποιος φοβάται την Έφη Αχτσιόγλου;» αποκαλεί ως «θείο από το Σικάγο» τον Στέφανο Κασσελάκη, συμπληρώνοντας ότι εμφανίστηκε «για να ‘σώσει’ το κόμμα. Από ποιον να το ‘σώσει’; Μα από την Αριστερά».

Και συνεχίζει ο δημοσιογράφος: «Η Εφη Αχτσιόγλου έχει καταθέσει αναλυτικά τον πολιτικό της σχεδιασμό και αυτός αναφέρεται ασφαλώς στην Αριστερά, όσο κι αν ενοχλείται ο κ. Αντώναρος. Από τη δική του πλευρά ο κ. Κασσελάκης θεωρεί ότι δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει κάτι παρόμοιο. Αρκείται σε μια σειρά εμφανίσεων, αναρτήσεων και συνθημάτων. Καθώς φαίνεται αυτά αρκούν για κάποια από τα όψιμα ‘μέλη’».

Στη συνέχεια του άρθρου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Υπάρχει βέβαια και η μικρή ομάδα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκε πίσω από την υποψηφιότητα Κασσελάκη αμέσως μόλις εκδηλώθηκε ο ίδιος. Και ασφαλώς πολλοί ξαφνιάστηκαν που δεν είδαν δίπλα του μόνο κάποια στελέχη που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ (και βέβαια όχι από την αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ), αλλά και ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούνταν εμβληματικά για το κόμμα όπως ο Παύλος Πολάκης ή ο Γιώργος Τσίπρας. Πώς ανέχονται αυτά τα στελέχη να συμπλέουν με όσους δηλώνουν σήμερα απέχθεια για την Αριστερά;»

Κατά του Στέφανου Κασσελάκη, με τη φράση «αν προτιμούν από σένα το μηδέν, έστω το ωραίο και άφθαρτο μηδέν, αυτό κάτι λέει για σένα» αλλά και με υπαινιγμούς για τη μέχρι τώρα στάση του είναι και το κείμενο με τίτλο: «Αμαρτία εξομολογούμενη» που υπογράφει σήμερα, επίσης στην Εφημερίδα των Συντακτών, η Αφροδίτη Τζιαντζή.

«Θα το πω το κρίμα μου: Εγώ το παιδί το συμπαθώ και ας τον λένε Κεν, αρσενική Μπάρμπι και Κάπτεν Αμερίκα. Είναι νέος, ωραίος (αφήνουμε το αυτοδημιούργητος στην άκρη πού να το ψάχνεις τώρα) έχει έναν καλά σύντροφο και αγαπιούνται, ένα σκυλάκι μεγαλόσωμο και μαλλιαρό, έχει και ένα άλλο αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον έχει φωτογραφηθεί με διάφορα σκυλάκια. Έχει φωτογραφηθεί και με γατάκι, ένα μαυρούλι προς το γκρι. Και ήταν και πολύ ευγενικός με τον ντελιβερά της Wolt που παρήγγειλε πίτσες, που δεν τον ήξερε ο καημένος ο ντελιβεράς γιατί όλη μέρα δουλεύει μας είπε, φαίνεται δεν έχει TikTok ή ζει κάτω από μια πέτρα, τι φάση οι ντελιβεράδες, δηλαδή δεν συζητάνε για τον Κασσελάκη στα διαλείμματα της δουλειάς, πού ζουν;» ξεκινάει το άρθρο στην 5η σελίδα της Εφ. Συν. Και συνεχίζει:

«Αλλά αυτό που με κέρδισε είναι το πλάνο με τον καφέ. Νομίζω στο Παγκράτι. Πήγε το παιδί με τη βερμούδα του, με τον σύντροφό του τον Τάιλερ, με το σκυλάκι του να πάρει έναν καφέ στα όρθια, φρέντο εσπρέσο σκέτο πίνει αν σας τρώει η περιέργεια. Και έστειλε η Κατερίνα Καινούργιου έναν νεαρό ρεπόρτερ να τον ρωτήσει πώς βιώνει την επιτυχία του στον πρώτο γύρο και κάτι τέτοια. Άνετος και χαλαρός ο Στέφανος χαιρέτησε τα παιδιά του πάνελ με τα μικρά τους ονόματα, ρώτησε τον ρεπόρτερα αν θέλει κάτι να του πάρουν, ένα νερό βρε παιδί μου που ξεροσταλιάζει εκεί στο ρεπορτάζ. Έχετε δει πολιτικό να προσφέρει νερό σε ρεπόρτερ; Εγώ ποτέ μου. θα μου πείτε αυτός πολιτικός δεν είναι, ουρανοκατέβατος ήρθε και τους πήρε το κόμμα σε τρεις εβδομάδες μέσα από τα χέρια (ή κοντέυει να το κάνει) με μια επικοινωνιακή καταιγίδα σε σόσιαλ μίντια και όχι μόνο. Από ουσιά λένε μηδέν , το πρόγραμμά του αγνοείται. Αλλά αν προτιμούν από σένα το μηδέν, έστω το ωραίο και άφθαρτο μηδέν, αυτό κάτι λέει για σένα και για τα κριτήρια του κοινού αλλά και για την πολιτική την ίδια. Όσο για την Αριστερά, άσ' το καλύτερα, θα στεναχωρηθούμε και δεν λέει μέρες που είναι στο παρά πέντε του β΄ γύρου».

Keywords
Γιαννης Ραγκουσης, συριζα, τσιπρας, εκλογες, φως, μμε, sms, cia, θεσσαλονικη, status, youtube, ραγκουσης, βουλη, λαρισα, αμα, ΠΑΣΟΚ, γκρι, καημένος, εφημεριδες, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αποστολακης γιωργος, καθαρα δευτερα, www.youtube.com, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, νεος παπας, η ζωη ειναι ωραια, ητανε μια φορα, κοινωνια, βουλευτες, παρα πεντε, οθων, στο παρα πεντε, αυγη, αφροδιτη, γαμος, δουλεια, εδρα, μμε, μπαρμπι, οθωνας, ονοματα, προγραμμα, ρωτησε, φως, cia, youtube, αρθρο, εβδομαδες, βραδυ, γκρι, γνησιο, δευτερο, δευτερα, δηλωση, δηλωσεις, δικη, ελενα, ευκαιρια, ειπε, επρεπε, επιτυχια, ερχεται, ετοιμο, εφημεριδα, ζενιθ, ζητα, ιδια, ηλιθιοι, θεωριες, διαφημιση, ιστορικο, καημένος, καμερες, κυβερνηση, κειμενο, κυρια, κομμα, λαθος, λογο, μαχαιρια, μηδεν, μικρο, ρεπορτερ, νερο, νεφελιμ, νικη, νικο, ομαδα, ουσιαστικα, ουσια, παιδι, παιδια, παμε, πεμπτη, πετρα, πληκτρολογιο, ρολο, συνεχεια, σειρα, σιωπη, σπιτι, τι ειναι, τμημα, τιτλος, απο δευτερα, δημητρης, γατακι, για σενα, ιδιαιτερα, η εφημεριδα, κωστας, κυριακη, ολη μερα, παυλος, sms, status, τρωει, θανασης, θελω να, ωραιο, χερια
Τυχαία Θέματα
Αχτσιόγλου - Σκληρές, Κασσελάκη Καρτερό Πολάκη,achtsioglou - sklires, kasselaki kartero polaki