Σύνταγμα: Ο Στέφανος Κασσελάκης στο συλαλλητήριο των αγροτών (Δείτε βίντεο)

«Οι καταναλωτές αγκομαχούν να επιβιώσουν», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για «δίκαια αιτήματα των αγροτών», δίνοντας το «παρών» στο συλλαλητήριό τους.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (20/02) στο συλλαλητήριο των αγροτών στην Πλατεία Συντάγματος. Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε ως «δίκαια» τα αιτήματα των αγροτών. Κατά…

Τι έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τους αγρότες

«Να επαναλάβουμε ότι οι προτάσεις που καταθέσαμε είναι

κοστολογημένες και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και να επαναλάβουμε, επίσης, ότι η μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και η μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 6%, κοστολογούνται 188 εκατ. ευρώ», επεσήμαναν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ακόμα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε το εξής για τους αγρότες: «Να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση ότι τα υπερκέρδη από τα διυλιστήρια ήταν 5,3 δισ. ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια και ότι θα κάνουμε αυτό που δεν κάνει η ίδια. Από τη φορολόγηση των υπερκερδών θα βρούμε τα λεφτά. Για το αγροτικό ρεύμα, οι πέντε εταιρείες διανομής ενέργειας είχαν υπερκέρδη μόνο από Ιούλιο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022, ύψους 2,2 δισ. ευρώ. Και εδώ θα κάνουμε αυτό που δεν κάνει η κυβέρνηση. Από την φορολόγηση των πραγματικών υπερκερδών, εκεί θα βρούμε τα λεφτά».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επεσήμανε: «Οι καταναλωτές αγκομαχούν να επιβιώσουν. Υπάρχει ένα καρτέλ στη μέση. Οι μεσάζοντες. Τα ολιγοπώλια. Να επέμβει το κράτος άμεσα. Να καταργηθεί ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο μόνιμα. Να υπάρχει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα. Και επιτέλους μία ρύθμιση χρεών».

Μάλιστα, με ανάρτησή του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης γνωστοποίησε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, γράφοντας: «Αυτές είναι οι θέσεις μας και οι αγρότες πρέπει να ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ δίπλα τους. Είμαστε μαζί σας».

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τον αγροτικό κόσμο είναι οι εξής:

Ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο. Πρέπει να καταργηθεί. Και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στον υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%.

Για το αγροτικό ρεύμα, πρέπει να μπει πλαφόν στα 7 σεντς η κιλοβατώρα.

Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.

Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.

Στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.

Επανασχεδίαση της ΚΑΠ, δεν είναι δυνατόν η Ν.Δ. να έχει αφαιρέσει 240 εκατ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση, δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.

Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση.

Αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο, αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες, ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.

{https://x.com/skasselakis/status/1752375693260763484}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύνταγμα, Στέφανος Κασσελάκης, Δείτε,syntagma, stefanos kasselakis, deite