Τα δύο παιχνίδια που είχαν ανεβάσει την ένταση μεταξύ Αρχών και χούλιγκαν πριν την «έκρηξη» στου Ρέντη

Ξετυλίγεται το κουβάρι για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό στου Ρέντη.Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, στου Ρέντη, καθώς το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται. Τα στοιχεία που προκύπτουν και τα οποία περιέχονται…

Στο συγκεκριμένο ματς οι χούλιγκαν, όχι μόνο μπήκαν στο γήπεδο, αλλά -όπως αναφέρεται στη δικογραφία- κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός

φέρεται να φρόντισε, να ανοίξει η πόρτα της κερκίδας, ώστε η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο να διευκολύνεται.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος και δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος, μετά το τέλος του αγώνα είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ότι η Ελληνική Αστυνομία έφερε τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό και όχι οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

«Ο Βόλος δεν είναι αυτή η ομάδα που θα συμμετέχει ή θα παίξει ρόλο στο να τιμωρηθεί κάποια ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ. Η εικόνα αυτή όμως είναι ντροπή και έχει παίξει ρόλο η ελληνική αστυνομία. Δεν γίνεται να απωθούν παίκτες με δακρυγόνα, πέσανε παίκτες και των δύο ομάδων κάτω, δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Στις εξέδρες κλαίγανε μικρά παιδιά.

Αν αυτοί που νομοθετούν δεν κάτσουν σε ένα τραπέζι να πουν “τέρμα οι αλήτες στο ποδόσφαιρο”, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ενώ βλέπουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, αυτοί οι αληταράδες που δεν ξέρουμε από ποιον προστατεύονται συνεχίζουν να ασελγούν και είναι ντροπή», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η… φωτιά είχε ήδη μπει και ακολούθησε η «έκρηξη»

Τα όσα είχαν γίνει στον Βόλο, ήταν ο… προάγγελος για τα όσα θα συνέβαιναν στου Ρέντη τέσσερις ημέρες αργότερα. Οι επικεφαλής των Αρχών γνώριζαν ότι το κλίμα πριν τον αγώνα βόλεϊ για το Λιγκ Καπ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα είναι τεταμένο. Για τον λόγο αυτό υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία τόσο έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» όσο και εντός.

Ωστόσο, αυτό μάλλον αποτέλεσε… βούτυρο στο ψωμί του χούλιγκαν και τα επεισόδια δεν άργησαν να ξεσπάσουν με το γνωστό πλέον σε όλους αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρχών, Ρέντη,archon, renti