Τέμπη: Νέες έρευνες - Τι είναι το ξυλόλιο που ανιχνεύτηκε και «απαγορεύεται»

Νέα αποκάλυψη φέρνουν οι πραγματογνώμονες και ανοίγουν τον δρόμο σε νέα έρευνα για τα Τέμπη. Τι προκάλεσε την έκρηξη και την φωτιά. Νέες εξελίξεις έρχονται για την τραγωδία των Τεμπών, με τον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας να έχει δώσει εντολή για να διερευνηθεί εάν μια χημική ουσία προκάλεσε την έκρηξη
και τη μεγάλη…

Από την πλευρά του, ο πραγματογνώμονας Γιώργος Περιβολιώτης, μιλώντας στο ONE, υποστήριξε, πως εάν η πρώτη δειγματοληψία είχε γίνει νωρίτερα από τις 29 Μαρτίου 2023 τότε θα έδειχνε περισσότερα στοιχεία.

Και εξήγησε ποιες αποδείξεις δείχνουν ότι αυτό το «μανιτάρι» των 70-80 μέτρων δεν μπορεί να έγινε απλά από την πρόσκρουση αλλά από κάποια εύφλεκτη ουσία:

«Είχαμε ζητήσει και έγιναν δειγματοληψίες, κάποιες που λογικά άργησαν με δεδομένο ότι αν βρεθεί κάποια ουσία σαν το ξυλόλιο, που βρέθηκε σε μικρή ποσότητα μεν, αλλά βρέθηκε, και δεν δικαιολογείται ουτε από την κατασκευή των αμαξοστοιχιών αλλά ούτε και από τα φορτία των τρένων. Η ανάφλεξη αυτή δεν μπορεί να δημιουργηθεί από ένα ηλεκτρικό τόξο, που μπορεί να γίνει με το που κόβεται το καλώδιο που τροφοδοτεί με ρεύμα την αμαξοστοιχία, πέφτοντας πάνω στο μεταλλικό σασί της, αλλά ο σπινθήρας είναι της τάξης του δεκάτου δευτερολέπτου, λόγω ασφαλείας. Ενεργοποιούνται τα συστήματα ασφαλείας όπως είναι η ηλεκτρική ασφάλεια στο σπίτι μας. Πέφτει και διακόπτει το ρεύμα.»

Keywords
Τυχαία Θέματα