Θοδωρής Αθερίδης: «Είναι για γέλια αυτό το πράγμα - Αν είναι να το πεις, πες το όπως γράφτηκε»

Ο Θοδωρής Αθερίδης αποκαλύπτει τα άγχη και τις φοβίες του, ενώ πήρε θέση για την κίνηση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη προς το τραγούδι «Άδωνις».Ο Θοδωρής Αθερίδης ήταν ο νέος καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 την Τρίτη 21/11 στην ΕΡΤ1. Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με
τον Θανάση Αναγνωστόπουλο καλωσόρισαν τον πιο κουλ τύπο που έχουν…

Ο Θοδωρής Αθερίδης περιέγραψε τις κρίσεις πανικού που άρχισαν στα 15: «Όσο περνούν τα χρόνια πιστεύω πως υπήρχε βιολογικό υπόβαθρο. Τα ίδια προβλήματα που είχα εγώ, είχαν και οι φίλοι μου. Ήμουν ένα φοβικό παιδί. Όταν αντιλήφθηκα πως οι γονείς μου δεν είναι θεοί, αλλά άνθρωποι τυχαίοι. Στα 15 έπαθα μια φυσική απέχθεια στη βία, άλλαξα παρέες. Οι κρίσεις πανικού μου είχαν βιολογικό υπόβαθρο», εξήγησε για τις κρίσεις πανικού που ξεκίνησαν σε πολύ νεαρή ηλικία. «Έπαθα την πρώτη κρίση πανικού 15 χρονών, ήταν Νοέμβριος του '80. Τις πρώτες φορές ένιωθα λες και εξωγήινοι κατέλαβαν το μυαλό μου», είπε περιγράφοντας πως ένιωσε τότε. Μάλιστα οι γονείς του τον πήγαν σε νευρολόγο και πήρε φαρμμακευτική αγωγή.

Ακολούθησε ένα διάστημα ήρεμο με ομοιοπαθητική: «Μετά έκανα ομοιοπαθητική, ο Ιεροκλής με βοήθησε. Βρισκόμασταν στο Μύλο και παίζαμε και ξαφνικά άρχισα να ανεβάζω σφυγμούς. Τότε με έστειλε για την ομοιοπαθητική κι έφυγε το άγχος», ενώ ακολουθούσε η πρώτη τους συνεργασία με τον Γιώργο Νταλάρα στην Αθήνα. Στη συνέχεια δεν τήρησε τη θεραπεία και οι κρίσεις επέστρεψαν. Τα τελευταία χρόνια όπως είπε παίρνει αντικαταθληπτικά, αφού διαγνώστηκε με γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.

Ο Θοδωρής Αθερίδης έχει βρει πια τρόπους για να διαχειρίζεται τις φοβίες του, που είχαν επέκταση στα ασανσέρ και στις πτήσεις με αεροπλάνο ακόμη και με εφαρμογές στο κινητό του. Μια ακόμη φοβία του ήταν η αρρωστοφοβία: «Τόσο καραγκιόζηδες είμαστε...», είπε γελώντας για την περίπτωση που παραλίγο να στείλει στον δερματολόγο του για δεύτερη φορά την ίδια φωτογραφία από ελιά στην πλάτη του για να την ελέγξει.

Το σχετικό απόσπασμα:

Παράλληλα σχολίασε την αφαίρεση της λέξης «χοντρή» από τους στίχους του τραγουδιού «Άδωνις», από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη: «Είναι για γέλια αυτό το πράγμα. Αν είναι να το πεις, πες το όπως γράφτηκε. Αλλιώς μη το πεις καθόλου, το τραγούδι χάνει τη στιγμή της γέννησής του. Η γλώσσα είναι ζωντανό πράγμα. Όταν βγάζεις μια λέξη από ένα τραγούδι είναι σαν να ακρωτηριάζεις ένα μέλος σε ένα ζωντανό πράγμα», σχολίασε.

Το σχόλιο του Θοδωρή Αθερίδη:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θοδωρής Αθερίδης, Είναι,thodoris atheridis, einai