Τι τρώμε την 28η Οκτωβρίου – Το «λάθος» με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά

Τελικά, τι τρώμε την 28η Οκτωβρίου; Το «λάθος» που γίνεται με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά.Αρκετός λόγος γίνεται για το τι περιλαμβάνει το τραπέζι της 28ης Οκτωβρίου με τα πράγματα να είναι λίγο συγκεχυμένα. Είναι γνωστό πως στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου, περιλαμβάνει ψάρι και…

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το corn flour, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε την μπύρα και ανακατεύουμε με σύρμα. Εναλλακτικά μπορούμε αντί για μπύρα να χρησιμοποιήσουμε ανθρακούχο νερό ή σόδα.

Το αποτέλεσμα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι ένας ρευστός χυλός. Βάζουμε τον χυλό στο ψυγείο για μία ώρα περίπου. Αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο και τον βουτάμε στον χυλό. Στη συνέχεια τον ρίχνουμε με προσοχή στο καυτό λάδι.

Προσοχή! Τα κομμάτια του μπακαλιάρου πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους στο τηγάνι.

Μόλις ο μπακαλιάρος ροδίσει από κάτω, τον γυρίζουμε. Όταν ροδίσει και η άλλη πλευρά το αποσύρουμε από το τηγάνι και τον τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

Για τη σκορδαλιά:

Αφαιρούμε από το σκόρδο το φύτρο. Χτυπάμε σε γουδί με λίγο χοντρό αλάτι μέχρι να γίνει αλοιφή. Μεταφέρουμε στο μούλτι μαζί με το ξύδι, το ψωμί και τα καρύδια και χτυπάμε.

Προσθέτουμε το λάδι, κατά προτίμηση λίγο λίγο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε αλάτι και δοκιμάζουμε μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει τη σύσταση που μας ικανοποιεί.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα