Το «κρυφό» πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ με τα ομόφυλα ζευγάρια

Με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ είχε πραγματοποιηθεί το 2008, στην Τήλο, από τον Τάσο Αλιφέρη, ο πρώτος «άτυπος» γάμος ομόφυλου ζευγαριού.Ίσως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια να είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του Κυριάκου Μητσοτάκη,…

Θυμίζουμε τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου

στις αρχές της δεκαετίας ’80 για τον πολιτικό γάμο, την ισότητα των δύο φύλων στον γάμο (όνομα, περιουσία, οργάνωση οικογενειακής ζωής, συναινετικό διαζύγιο), την κατάργηση της ποινικής δίωξης της μοιχείας (έναν χρόνο αργότερα έπαψε να αποτελεί και απόλυτο λόγο διαζυγίου), τη νομιμοποίηση της τεχνητής διακοπή της εγκυμοσύνης και άλλα.

Θυμίζουμε τον νόμο του 2002 για την παρένθετη μητρότητα σε ετερόφυλα ζευγάρια του Κωνσταντίνου Σημίτη, ο οποίος επίσης είχε προκαλέσεις αντιδράσεις.

Θυμίζουμε τον «άτυπο» πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Τήλο, το 2008, από τον τότε δήμαρχο του νησιού και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο είχε και τη στήριξη, Τάσο Αλιφέρη. «Είναι γελοίο το λίκνο της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αρνείται στους ομοφυλόφιλους ίσα δικαιώματα και προνόμια», είχε πει τότε ο αείμνηστος Τάσος Αλιφέρης. Για την ιστορία, στους γάμους δύο ανδρών και δύο γυναικών, μάρτυρες ήταν τρία μέλη της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

{https://www.youtube.com/watch?v=PA5G8Yb5Ty4&ab_channel=Cinobo}

Σε αυτό, λοιπόν, το κόμμα, ορισμένοι βουλευτές όχι μόνο έχουν ενστάσεις, αλλά έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μεταξύ αυτών και η Ευαγγελία Λιάκουλη, η οποία να σημειωθεί ότι κατέχει τη θέση της Γραμματέως της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Μ. Καλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα