Το meteo απαντά στην κυβέρνηση: Αυτές ήταν οι προγνώσεις για τις πλημμύρες (χάρτες)

Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί έγκαιρα για τις πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel. Όλα τα στοιχεία από το meteo.Tο meteo απαντά στην κυβέρνηση, παραθέτοντας στοιχεία και χάρτες για την πρόγνωση της κακοκαιρίας και των πλημμυρών στη Θεσσαλία. Στους χάρτες αποτυπώνεται ημέρα προς ημέρα η πρόγνωση για τα πλημμυρικά…

Ήξεραν, αλλά δεν είχαν σχέδια - Γιατί δεν έκαναν έγκαιρα εκκενώσεις

Όπως είχε αποκαλύψει το iEidiseis, υπήρξε συγκεκριμένη συζήτηση για τον κάμπο της Καρδίτσας

και τέθηκε εγκαίρως -από τους ειδικούς- το γεγονός ότι η περιοχή θα πλημμυρίσει. Μάλιστα οι φωνές προς αυτή την κατεύθυνση δεν ήταν μια αλλά περισσότερες, ενώ παρουσιάστηκαν στοιχεία, όπως η μεγάλη ποσότητα που θα έπεφτε, αλλά και η γεωγραφική επικινδυνότητα της περιοχής.

Απαντες συμφώνησαν ότι το πρόβλημα θα είναι μεγάλο, αλλά όλα… έμειναν στο τραπέζι και στην εφαρμογή του… 112.

Με άλλα λόγια δεν εκκενώθηκε καμία περιοχή από τα χωριά που «εξαφανίστηκαν» και αυτό γιατί δεν υπήρχαν σχέδια εκκένωσης. «Δεν μπορούμε να εκκενώσουμε την Θεσσαλία» ήταν η απάντηση αν και η συζήτηση ήταν για συγκεκριμένες περιοχές.

Στην Ελλάδα του 2023 που ήδη μετρά δεκάδες φυσικές καταστροφές δεν υπάρχουν σχέδια εκκένωσης για κάτι έκτακτο και για κάτι που βλέπεις να έρχεται. Δεν τόλμησαν, όμως, ούτε τους γέροντες ούτε τα παιδιά ούτε τους αρρώστους να απομακρύνουν ώστε να μην τους μαζεύουν σκαρφαλωμένος από τις στέγες των σπιτιών τους.

Ήξεραν και για την ένταση του φαινομένου, και την διάρκεια και την ένταση. Ήξεραν και για το συνολικό ύψος βροχής όμως κρύφτηκαν στο «112» με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη 6 νεκρούς (δύο ηλικιωμένες από την Καρδίτσα προστέθηκαν στη μαύρη λίστα) και τουλάχιστον 8 αγνοούμενους.

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2023 και κάποιοι χαριτολογώντας λένε ότι… «ζούμε από τύχη»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτές,aftes