«Τον είχα δει να χάνει 800-900 ευρώ στα φρουτάκια πολλές φορές»: Μαρτυρία για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

Νέα μαρτυρία για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον δημιουργό της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος».Σάλος έχει προκληθεί, τις τελευταίες ημέρες, από την αποκάλυψη πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος. Ειδικότερα, σύμφωνα με μαρτυρία που…

Οι κατηγορίες εναντίον του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»,

την Κυριακή (28/01), ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το εν λόγω πόρισμα φέρεται να αναφέρει ότι ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», από το 2020, συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με μια συγγενή του και έναν συνεργάτη του, αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έπαιρνε τα χρήματα από τους πολίτες, τα έβαζε σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και τα έπαιζε σε τυχερά παιχνίδια.

Νέα απάντηση από τον δημιουργό του «Άλλου Ανθρώπου»

Απαντώντας στα όσα του καταλογίζονται περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος – μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του – υπογραμμίζει ότι κατηγορείται και διαπομπεύεται χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος του οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να τον έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσει εξηγήσεις, χωρίς να έχει κληθεί να πει την άποψή του.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (30/01), ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος σημειώνει: «Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του "Άλλου ανθρώπου". Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε "παπάκι" καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του "Άλλου Ανθρώπου", εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα