Τουρκία: Ισόβια σε 121 άτομα για το αποτυχημένο πραξικόπημα

Στην Τουρκία δικαστήριο επέβαλε την ποινή των ισοβίων σε 121 ανθρώπους για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε 121 άτομα σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, που είχε ως στόχο την ανατροπή του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν.

Μάλιστα, η εν λόγω

απόφαση εκδόθηκε την Παρασκευή (26/6) και από τα 121 άτομα, τα 86 καταδικάστηκαν σε «βεβαρυμένες» ποινές ισοβίων στο τέλος αυτής της δίκης, που έγινε γνωστή στην Τουρκία ως «η δίκη της Γενικής Διοίκησης της Χωροφυλακής».

Έτσι, οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης», ενώ συνολικά 245 άτομα δικάζονταν στο πλαίσιο αυτής της δίκης.

Μάλιστα, η «βεβαρημένη» ποινή ισόβιας κάθειρξης, που περιλαμβάνει αυστηρότερους όρους κράτησης, έχει αντικαταστήσει στο τουρκικό δικαστικό οπλοστάσιο την θανατική ποινή που καταργήθηκε το 2004.

Έπειτα από μια διακοπή λόγω του κορονοϊού, οι ακροαματικές συνεδριάσεις των δικαστηρίων επαναλήφθηκαν τον Ιούνιο στην Τουρκία.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα