Τρεις δημοσκοπήσεις - «καμπανάκι» για όλους ενόψει Ευρωεκλογών: Κάτω από 30% η ΝΔ, χαμηλά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Ανατροπές καταγράφουν για τα κόμματα οι νέες δημοσκοπήσεις της ΜRB, της Marc και της Metron Analysis. Τρεις νέες δημοσκοπήσεις σημαίνουν «καμπανάκι» για τα κόμματα, μόλις λίγους μήνες από τις κάλπες για τις Ευρωεκλογές. Τα ποσοστά της ΝΔ καταγράφονται κάτω από το 30%, με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ…

Δημοσκόπηση
της Metron Analysis για το MEGA

Κάτω από το 30% έπεσε το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του MEGA, την ώρα που οι πολίτες χαρακτηρίζουν αρνητικά τις επιδόσεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης εγκληματικότητας και πληθωρισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου καταγράφονται τα εξής ποσοστά:

ΝΔ 28,2 ΣΥΡΙΖΑ 9,7 ΠΑΣΟΚ 11 ΚΚΕ 8,2 ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 2,6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 6,6 ΝΙΚΗ 2,3 ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3,2 ΜΕΡΑ25 2 ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,4

Και τα προβλήματα της κυβέρνησης δεν σταματούν εδώ καθώς στην αξιολόγηση η κυβέρνηση παίρνει… κάτω από τη βάση.

Ειδικότερα σε σχετικό ερώτημα θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση το 34% και αρνητική το 59%.

Παράλληλα, όσον αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του πληθωρισμού η πλειοψηφία έχει μάλλον αρνητική άποψη για τη διαχείριση ενώ για την εγκληματικότητα το 77% έχει αρνητική εντύπωση.

Τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι πρώτα η ακρίβεια, η οικονομία, η ανεργία, η εγκληματικότητα και πέμπτο η ανασφάλεια και ανεπάρκεια της κυβέρνησης.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση:

Δημοσκόπηση Marc για τον ΑΝΤ1

Στη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1, η ΝΔ συγκεντρώνει στις Ευρωεκλογές ποσοστό κάτω του 30%, ενώ δεύτερο κόμμα έρχεται το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση για τον ΑΝΤ1, στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές λαμβάνουν: 29,7% η Νέα Δημοκρατία, δεύτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 13,4%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 10,1% και έπονται ΚΚΕ με 7,5%, Ελληνική Λύση με 5,6% και ακολουθούν Σπαρτιάτες και ΝΙΚΗ με 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, ΜέΡΑ25 με 2,3%, Νέα Αριστερά με 1,9%, άλλο κόμμα επιλέγει το 2,1%, ενώ άκυρο/λευκό και αποχή επιλέγουν συνολικά 4,8% των ερωτηθέντων, και αναποφάσιστο είναι το 15,2%.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης από τους πολίτες, οι συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 απάντησαν κατά 42,4% ότι βλέπουν θετικά ή μάλλον θετικά την εικόνα του κυβερνητικού σχήματος, ενώ το 55,9% απάντησε ότι βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την Κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά το κόμμα που κάνει την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση, τις πρώτες θέσεις στις απαντήσεις των πολιτών καταλαμβάνουν το ΠΑΣΟΚ με 15,7%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,8% και τρίτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 9%, ενώ το 50,5% απάντησε ότι κανένα κόμμα δεν κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για την λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, το 56,1% φέρεται να είναι θετικό, ενώ το 40,9% των ερωτώμενων φέρεται ως αρνητικό σε τέτοια εξέλιξη.

Στο ερώτημα «Που οφείλεται η ακρίβεια και οι αυξήσεις στην αγορά;» οι συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 απάντησαν ότι κατά 39% φταίει η κερδοσκοπία επιχειρήσεων και τα καρτέλ, 24,9% φταίει η κυβερνητική πολιτική και 24,5% ευθύνεται η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος, η κλιματική αλλαγή και η αύξηση των πρώτων υλών, ενώ το 10,8% αποδίδει τις ανατιμήσεις σε ελλιπείς ελέγχους στην αγορά.

Δείτε αναλυτικά

Keywords
Τυχαία Θέματα